Subotička Direkcija za izgradnju grada završava prvu fazu rekonstrukcije javne rasvete u gradu, čije je izvođenje pre tri meseca povereno beogradskoj Elektrodistribuciji. Zamenjeno je dvadesetak hiljada sijalica na javnim površinama, a cilj je bio da se umesto običnih postave ekonomski isplative tzv.

Subotička Direkcija za izgradnju grada završava prvu fazu rekonstrukcije javne rasvete u gradu, čije je izvođenje pre tri meseca povereno beogradskoj Elektrodistribuciji. Zamenjeno je dvadesetak hiljada sijalica na javnim površinama, a cilj je bio da se umesto običnih postave ekonomski isplative tzv. štedljive sijalice. Kompletan posao zamene sijalica u čitavoj opštini biće obavljen do kraja godine, kažu u Direkciji. Investicija iznosi 2,5 miliona evra, za koju je opština uzela kredit na osam godina, sa grejs periodom od šest meseci. Kako tvrde u Direkciji za izgradnju, korist za grad je upravo u štednji električne energije i kvalitetnijem osvetljenju po evropskim standardima.
U sklopu „svetlosne rekonstrukcije“ postavlja se i novo osvetljenje Gradske kuće, koja ove godine obeležava vek i po postojanja, te će se tim povodom postaviti rasveta u vidu spektra duginih boja, uz tzv. fotometrijsku i električnu dekoraciju koja podrazumeva osvetljenje glavne kuće u gradu sa 550 sijalica i desetak reflektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari