Gradsko veće je na poslednjoj sednici raspravljalo o 31 tački dnevnog reda. Doneta je odluka o utvrđivanju namene poslovnog prostora na teritoriji grada Požarevca, odnosno zoniranja, kako bi se u određenim delovima varoši zabranilo vršenje pojedinih delatnosti koje ometaju žiživot i rad ljudi na tom području.

Pošto takva odluka može da dira u interese pojedinaca, pravnih lica i preduzetnika, Nacrt odluke će biti dostavitavljen predseniku Skupštine grada kako bi bila raspisana javna rasprava. Nakon javne rasprave će se odlučivati o nameni poslovnog prostora u Požarevcu na prvoj narednoj sednici Skupštine grada.

Usvajanje Izveštaja o radu zimske službe je odloženo pošto je tražena dopuna kako bi moglo validno da se odlučuje. Inače, izrečene su sve pohvale na rad zimske službe i apostrofirana činjenica da poslednje dve godine nikada nije bilo bolje stanje na ulicama i putevima na teritoriji grada Požarevca.

Članovi veća su dali saglasnost na prolazak parcela u Knez Miloševom vencu kroz javnu površinu radi izgradnje fekalnog kolektora i ovih dana će to početi da se radi.

Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ je odobreno 80. 000 dinara radi postavljanja postamenta za bistu Slobodana Stojanovića, poznatog dramskog pisca i sugrađanina žitelja Požarevca. U okviru priprema za prve Dane Slobodana Stojanovića, odrđena je lokacija za postavljanje biste u Sunčanom parku a mikro lokaciju će odrediti urbanizam i imovinsko pravna služba zajedno sa Bibliotekom koja nosi čitavu organizaciju ovog projekta.

Turističkoj organizaciji, koja se nalazi u neuslovnom lokalu, je ustupljen na korišćenje lokal u ulici Veljka Dugoševića broj 25 od 56 kvadrata što će, kako je procenjeno na sednici Veća, doprineti još boljem radu ove sve uspešnije organizacije.

Istorijskom arhivu je data saglasnost da pristupi Internacionalnom arhivskom savetu, svetskoj arhivskoj organizaciji sa sedištem u Parizu.

Zaključen je sporazum sa Udruženjem za negovanje zdravih stilova života „Veritas“ što podrazumeva uklanjane barijera u Požarevcu, posebno oko zdravstvenih ustanova, izgradnjom odgovarajućih rampi sa nagibom kako bi se omogućio lakši prilaz hendikepiranih lica brojnim objektima.

Formiran je poseban, stručni tim za praćenje formiranja pešačke zone i regulisanje saobraćaja nakon izgradnje pešačke zone, kakvu ima svaka prava urbana sredina, kao tim i za realizaciju rekonstrukcije gradskog parka.

Veće je dalo saglasnost da grad Požarevac na Međunarodnom sajmu konjarstva u Novom Sadu predstavljaju Konjičko društvo i Turistička organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari