Gradski stadion u Novom Pazaru stasao za sanaciju, novi pod znakom pitanja 1Foto: N. Kočović

Istočna tribina Gradskog stadiona u Novom Pazaru, koji od pre par meseci nosi naziv Džaizkoin arena, uskoro će biti sanirana i potpuno promenjena dotrajala betonska podloga.

Predviđeno je da se potpuno skine 930 kvadratnih metara betonske podloge, kao i da se, pre novog sloja betona, izvrši armiranje. Neophodno je i da se popune nastale rupe u gredama, kao i da se očisti korozija sa armature, a potom sve izmalteriše.

Radovima je obuhvaćena i hidroizolacija te, ali i severne tribine, kao i poslednja četiri reda, natkrivene, zapadne tribine kako bi se sprečio prodor vode u prostorije ispod.

Tender za izbor izvođača radova raspisao je Grad Novi Pazar i otvoren je dve nedelje. Radovi bi trebalo da traju dva meseca.

Gradski stadion u Novom Pazaru poslednji put je rekonstruisan pre desetak godina kada su izgrađene nove zapadna i severna tribina.

Čitav posao bio je vredan blizu dva miliona evra, a Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) tada je pisao da je lokalna samouprava nezakonito sprovela tender i ugovor dodelila kompaniji “Ikan”, koja nije ispunjavala uslove propisane tenderom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodnih godina najavljivao je da je Novi Pazar jedan od gradova u Srbiji u kojima će biti izgrađeni potpuno novi, moderni, fudbalski stadioni.

Izgradnja tog, kako je najavljeno, sportsko turističkog kompleksa na 57 hektara predviđena je u Novopazarsko Banji, a iz lokalne samouprave su obećavali da će sva projektna dokumentacija biti urađena do kraja prošle godine.

Između ostalog, u sklopu tog kompleksa planirana je izgradnja fudbalskog stadiona četvrte kategorije po standardima UEFA, sa najmanje 8.000 mesta i svim pratećim sadržajima.

Izgradnju stadiona na toj lokaciji najavio je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je tokom jedne od poseta Novom Pazaru kazao da je procenjena vrednost radova 19,2 miliona evra.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari