Odbornici Skupštine opštine Inđija većinom glasova na vanrednoj sednici dali su saglasnost na odluku Upravnog odbora JKP Vodovod i kanalizacija o kreditnom zaduženju radi izmirenja dugovanja prema beogradskoj Putogradnji inženjering. grada. Naime, dogovorom o vansudskom poravnanju, ovih dana, završen je maratonski spor koji je 15 godina vođen između Vodovoda i pomenute beogradske firme

Odbornici Skupštine opštine Inđija većinom glasova na vanrednoj sednici dali su saglasnost na odluku Upravnog odbora JKP Vodovod i kanalizacija o kreditnom zaduženju radi izmirenja dugovanja prema beogradskoj Putogradnji inženjering. grada. Naime, dogovorom o vansudskom poravnanju, ovih dana, završen je maratonski spor koji je 15 godina vođen između Vodovoda i pomenute beogradske firme. Vodovod je izgubio spor, a dug je u međuvremenu narastao sa tri miliona na 125 miliona. Dogovoreno je da se 40 miliona dinara vrati odmah, odnosno podizanjem kredita, a preostali iznos u mesečnim ratama u naredne tri i po godine.

Odbornici su dali saglasnost i na odluku o stavljanju hipoteke na objekte Vodovoda, kao i na odluku Upravnog odbora Ingasa za davanje jemstva JKP Vodovod i kanalizacija kako bi mogli da se kreditno zaduže. Predsednik opštine Goran Ješić izjavio je da je dobro što je maratonski spor okončan, ali da nije dobro što kreditnim zaduživanjem mora da se plate stari dugovi, nastali još 1994. godine i najavio utvrđivanje odgovornosti za tadašnje funkcionere i direktore ovog javnog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari