Grahovac: Srbi i Albanci probali sve sem prijateljstva

Ostavite komentar


  1. Ovi naši geopolitičari po pravilu imaju ugradjenu falinku ili gtrešku, koja im je ostala kao recidiv još od vremena vladavine „našeg najvećeg sina svih naroda i narodnosti“. Možda je gospodin Grahovac veliki geopolitičar ali, mora mu se odati „priznanje“ da veoma malo poznaje unutar političku situaciju kao i odnose izmedju Srba i Albanaca. Njegov stav me podseća na onu univerzalnu demagošku parolu koja glasi, „pozivaju se sve strane na uzdržanost“?! Naime, nije tačno da smo probali sve osim prijateljstva?! Srbi više od jednog veka pokušavaju od neprijateljski nastrojenog naroda, da napravi ljude sa kojima će biti moguća saradnja i suživot. Isto toliko vremena Albanci su iskoristili da bojkotuju, spotaknu i miniraju Srbiju, pokušavajući da naprave svoju kvazi državu na suverenoj teritoriji Srbije, što su skoro i uspeli. Nemojmo da se lažemo, imali su sva prava, čak i ona koja Srbi nisu imali, odnosno, stalno je primenjivana „pozitivna diksriminacija“, koju su oni shvatali, ne kao humanost, ne kao dobru nameru već, kao slabost države Srbije i ondašnje SFRJ. Naravno, imali su veliku podršku nekih republika, čija je imena nepotrebno navoditi jer su opštepoznata. Svako može da proveri podatke iz Službenih listova SFRJ i pronadje cifre koje su izdvajane za „Prihvat izbeglica iz Albanije“. Takva sredstva su planirana čak i za vreme velikih sukoba na Kosovu i Metohiji. Njima nije potrebno srpsko prijateljstvo već njihove teritorije a jednom geopolitičaru, na osnovu „situacije na terenu“ moralo bi to da bude jasno, uprkos tome što to nije popularno reći jer će mnogi takvu istinu proglasiti radikalnom i opasnom.

    1. „Srbi više od jednog veka pokušavaju od neprijateljski nastrojenog naroda, da napravi ljude sa kojima će biti moguća saradnja i suživot“ Na šta ste Mladenoviču mislili kada ovako govorite – na one hladnjače i masovne grobnice po celoj Srbiji, pune albanskih leševa, na masakr u Račku i druga masovna ubijanja albanskih nevinih žrtava,…!!??

      1. Mislio je na desetine hiljada albanaca koji 40 godina nisu placali racune, struju, poreze u bivsoj Jugoslaviji, niti su se odazivali u vojnu sluzbu tadasnje JNA, ako to nije pozitiv diskriminacija…a ovaj spin od komentara ostavi za decu u parkicu

    2. Gosp Mladenovicu, vaša analiza je tacna ali su greske Milosevica @ comp, evodentni zločini tokom bpmbardovanja, kao i besomučna proalbanska (preventivno antiruska) medijska kampanja sa Zapada ucinili da više nema – niti će biti – sagovornika za takav, ozbiljniji i objektivniji pristup. Cilj Srbije ne može više biti istina, pravda i sl nego kako da obuzda haos u kojem živi i sacuva kakvu takvu perspektivu za budućnost.

  2. Da li ovo beše bivši Milov savetnik i najvećei zagovarač raspada državne zajednice Srbija i Crna Gora? Da li ovo beše čovek koji izgovori najveće kritike za građane Srbije iz Podgorice, pa kad ga Milo odbaci ko zadnju krpu, vrati se da ponovo živi u Beogradu? Da li … ?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.