Učešće na jedinom takmičenju koje do sada nisu „probale“ za odbojkašice Srbije ostaće samo san. Na Gran pri 2009. izabranice Zorana Terzića nisu mogle da se plasiraju bledom igrom, koja im je na Olimpijskim igrama u Pekingu donela samo četvrtfinale.

Šansu da poboljšaju utisak sa početka takmičenja u Omsku Jelena Nikolić i ekipa imale su protiv Rusije, ali umesto vađenja protiv domaćina turnira dobile su poraz, koji samo potvrđuje da su srpske odbojkašice daleko od nivoa i forme sa kojom su u prethodne dve godine osvojile odličja na evropskom i svetskom šampionatu.

– Trebaće vremena da sve dođe na svoje mesto. Uprkos svemu verujem u ovu ekipu i mislim da će naredna godina biti uspešna kao 2006. i 2007. Siguran sam da će devojke već na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pokazati da vrede mnogo više – ne gubi optimizam selektor Srbije Zoran Terzić.

Svestan je Terzić da će za povratak u ritam rezultata biti potrebno mnogo napornog rada.

– Sve utakmice u Omsku smo odigrali na isti način. Logično je da ekipa ima periode loše igre, ali u našem slučaju taj period je izuzetno dug. Mnoge stvari nisu dobre i treba ih pothitno ispraviti. Neće biti nimalo lako. Mi smo dosta stvari promenili u reprezentaciji, nekih igračica nema, a pojedine su na drugim pozicijama, drugima pak nedostaje iskustvo da podnesu teret pritiska – objasnio je Terzić.

Libero Srbije Suzana Ćebić žali što igračice ni naredne godine neće saznati šta znači i kakav je osećaj takmičiti se na Gran priju. Kao razlog što njene koleginice i ona ni iz trećeg pokušaja nisu izborile plasman u elitu, Ćebićeva navodi izostanak ranijeg elana i ležernosti.

– Teško nam je pao ovaj rezultat. Već duže vreme ne uspevamo da dođemo do željene igre. Svaku utakmicu igramo na isti način, jednostvano nema više one ležernosti, elana u igri kao što je to ranije bio slučaj, upravo te stvari su nas krasile. Primetno je da igramo u grču – iskrena je Ćebićeva.

Odbojkašice Srbije nisu uspele na kraju ni da se časnom pobedom oproste od turnira u Omsku. U poslednjem kolu su poražene od Italije – 3:2 (25:19, 19:25, 27:29, 25:15, 15:9) posle 117 minuta igre.

Srbija je tako turnir završila kao petoplasirana selekcija sa skorom od jedne pobede i četiri poraza, a na Gran pri su se plasirale tri najbolje reprezentacije – Holandija, Rusija i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari