Imovina jedne od najstarijih mitrovačkih fabrika Sremske industrije konfekcije „Sirmodeks“ prodata je pre mesec dana na javnom nadmetanju iz stečaja. Umesto odeće ovde će slovenačka firma „Euro cajt“ proizvoditi grejače za sedišta i druge delove za automobilsku industriju. Kupac biznismen iz Slovenj Gradeca Janez Zakeršek ponudio je 20,5 miliona dinara i kao najbolji ponuđač postao vlasnik.

Imovina jedne od najstarijih mitrovačkih fabrika Sremske industrije konfekcije „Sirmodeks“ prodata je pre mesec dana na javnom nadmetanju iz stečaja. Umesto odeće ovde će slovenačka firma „Euro cajt“ proizvoditi grejače za sedišta i druge delove za automobilsku industriju. Kupac biznismen iz Slovenj Gradeca Janez Zakeršek ponudio je 20,5 miliona dinara i kao najbolji ponuđač postao vlasnik. Inače, „Euro cajt“ postoji 17 godina i ima preduzeća u više zemalja, a sve što proizvede izveze jer sarađuje sa poznatim autombilskim kućama koje proizvode vozila marke „folksvagen“,“mercedes“,“opel“ „fijat“ i druge. Planovi „Euro cajta“ u Mitrovici ne završavaju se sa kupovinom imovine „Sirmodeksa“. Namera vlasnika je da ovde kupi još nekoliko firmi i otvori nova preduzeća.
Nedugo nakon javnog nadmetanja, u sada već bivšoj mitrovačkoj fabrici konfekcije, počelo je sređivanje prostora kao priprema za renoviranje, proširenje proizvodne hale. Pripreme još traju, a prema planu nužno je proširiti proizvodnu halu na račun upravne zgrade i kancelarija, kako bi se sve pripremilo za početak nove proizvodnje. Tako „singerice“ sada postaju daleka prošlost, a nove mašine za potrebe proizvodnje grejača za sedišta automobila već su nabavljene i čekaju da budu donete u Mitrovicu.
U „Euro cajtu“ kažu da će se ovde montirati grejači za automobilska sedišta i drugi delovi za potrebe automobilske industrije. Mašine su kupljene i za njihovo postavljanje čeka se uvođenje gasa. Započeto sređivanje ovog prostora odnosi se na renoviranje krova hale, sređivanje kotlarnice, legalizaciju nekih nelegalno sagrađenih objekata u dvorištu. Čim sve bude završeno, organizovaće se obuka za 10 predradnika, a potom će preduzeće primiti radnike. Za početak biće to do 100 radnika, a ako bude sve teklo kako treba do kraja 2008. godine radiće se u tri smene, sa mnogo više zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari