Grejanje u Boru još nije počelo iako je Štab za vanredne situacije dao nalog Toplani 1Foto: M. S.

Iako je Štab za vanredne situacije dao nalog JKP ’’Toplana’’ u Boru, da 19. oktobra počne sa grajanjem, radijatori su još uvek hladni. Građani negoduju preko društvenih mreža, opozicija kaže ugalje je loš, dok iz Toplane kažu da grejanje kasni zbog kvara.

Najavljeni topli radijatori u gradu bakra, još uvek su hladni. Hladno je u školama, firmama, predškolskim ustanovama.

Odbornik i predsednik Gradskog odbora “Narodne stranke” u Boru, Dragan Marković, kaže za Danas, da je, Dragan Veličković, VD direktora Toplane u Boru na nedavnoj sednici Skupštine grada izjavio da su spremni za grejnu sezonu, da imaju uglja i da, za razliku od Kruševca, spremno dočekuju grejnu sezonu, a nisu potpuno odradili ni hladne, a tople probe – ni započeli.

Grejanje u Boru još nije počelo iako je Štab za vanredne situacije dao nalog Toplani 2
Foto: M.S.

“Na sednici Skupštine grada, gradonačelnik Milikić je izjavio da početak grejne sezone zavisi od odluke Udruženja toplana Srbije i nadležnih u Beogradu. Gradski štab za vanredne situacije istog dana doneo je odluku o odlaganju početka grejne sezone. Nejasno je na osnovu koje vanredne situacije je taj štab doneo odluku i zašto je zloupotrebio taj termin”, kaže Marković.

Prema njegovim rečima, gradonačelniku su puna usta „nikad većeg budžeta, kapitalnih projekata, razvoja grada i sela“.

“Stvarnost je zaista drugačija. Subvencije Toplani od preko milijardu dinara ne pomažu. Način nabavke preskupog, a sad je očigledno i nekvalitetnog uglja koji teško gori, samo je posledica katastrofalnog ponašanja bahate vlasti. Ugalj sumnjivog kvaliteta dovlači se iz Albanije, Makedonije, ko zna sve odakle”, objašnjava naš sagovornik i dodaje:

“Kao Ujedinjena opozicija tražimo da odgovorni zbog ovog kriminala budu najhitnije sudski procesuirani. Ne sme, doista ne sme, da bude zaštićenih. Tražimo da svi u lancu odlučivanja i odgovornosti podnesu ostavke! Na čelu sa gradonačelnikom Milikićem”.

Dok opozicija tvrdi da je ugalj loš, Dragan Veličković, v.d. direktora JKP „Toplana“, izjavio je da je to preduzeće juče postupilo po nalogu Štaba za vanredene situacije kada je reč o početku grejanja u Boru.

“Podložili smo oba kotla, ali je oko ponoći došlo do kvara na merno-regualcionoj tehnici, vezano za provetravanje ili uduvavanja vazduha”, kazao je Veličković.

Takođe, Veličković kaže da su radnici pokušali da otklone kvar, ali da do ranih jutarnjih sati nisu uspeli u tome.

“U toku prepodneva, stručne elektro službe „Toplane“ su uspele da otklone kvar, tako da očekujem, ukoliko ne bude novog kvara, da naši korisnici najkasnije do sutra dobiju grejanje”, naglasio je Veličković.

U međuvremenu, komentari na društevnim mrežama su krajnje negativni po JKP ’’Toplana’’, ali i gradonačelnika Aleksandra Milikića.

Da li će se Borani ogrejati danas, ili sutra, još uvek nije sigurno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari