Grigorije: Hristos od nas ne traži napadnu pobožnost

Episkop diseldorfski i cele Nemačke govori za Danas povodom najvećeg hrišćanskog praznika

Ostavite komentar


  1. Veliko poštovanje prema episkopu Grigoriju. Sve što govori prihvatam bez izuzetka, ali danas su crkve bile pune vernika. Vrata su im bila otvorena, popovi su kloparali a oni su na taj znak svi ušli u crkvu na Pašinom brdu. I šta sad, kako to on voli da maltretira, obeća li Patrijarh da ce se vernici moliti kod kuće, kad u praksi sve bi obrnuto. Ako su prihvatili zabranu onda su trebali da zatvore kapije crkava, ali, popovi se koriste smicalicama, tipa, nismo ih mi zvali ali narod nagrnuo i ne možeš ih odbiti. Zakoni, ustav i naredbe u Srbiji služe da bi se sa njima sprdalo. Ako ste pohapsili i kaznili storine gradjana zbog nepridržavanja zabrane ajd sad da vidim da to primenite i nad popovima, inače smo mi mnogo jadna i smešna država.

    1. Daće Bog da Vladika Grigorije pozavršava te poslove zbog kojih je otišao u Nemačku, pa se vrati u Srbiju (sa ili bez Nobelove nagrade) i sedne na mesto koje mu pripada.

      1. Previse politik, a premalo
        Vladike?
        Nije li malo pobegao od vere.

      2. Katolik sam ali Patrijarha Pavla sam obozavao i nikoga vise , ali mislim da je i vladika Grigorije covek na mestu u svakom pogledu

  2. Imao sam tu cast i zadovoljstvo pre 6 meseci da upoznam Vladiku Grigorija i da sedim i porazgovaram sa njim… Veliki covek, neverovatno pametan, neverovatno smiren… Retko se srecu takvi ljudi… Njegove reci prosto umiruju coveka, svaka njegova rec izlazi iz srca i duse…

    1. Postovani Velimire, potpuno Vam verujem, i ja bih jako bila pocastvovana ako bi ikada imala priliku da upoznam i nesto naucim i saslusam ovog pametnog, odgovornog, duboko-umnog i poboznog Episkopa.
      Redakciji casopisa Danas se iskreno zahvaljujem na ovakvim clancima. Hvala

  3. Postoji razlika u ponasanju Srba i Nemaca u Kafani,Srbin placa ceh za drustvo,Nemci svaki svoj.

      1. Kod Srba jednom plati jedan, drugi put drugi, pa u krug i na kraju smo na istom

  4. SPC sav stvarno dobar kadar odmah udalji i salje na Zapad. A kuci zadrze sve, koji ne misle svojom glavom, jer su oni jedini prilagodjeni narodu.

  5. Episkop ne misli svojom glavom, on je Hristu dao da razmišlja umesto njega. Da razgraničimo.

    1. Episkop, kao i svi, ima slobodu da prihvati ili odbaci nečije mišljenje na osnovu sopstvenog promišljanja

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.