Grubački: Nemoguće je da Mali ostane na mestu ministra finansija

Ostavite komentar


  1. Čovek je u pravu 100%, ali ovo je Srbija. Šta će dalje biti, zavisi, opet, od Vučića i samo od Vučića i šta on proceni da se njemu najviše isplati: da li da „ne da“ Malog, ili da ga pusti niz vodu.
    Prva varijanta je na kratak rok svakako bolja jer poručuje njegovima „ne bojte se, šta god da uradite, ja stojim iza vas i podržava vas“, ali duži rok gledano poručuje „Vučić se okružuje lažovima i prevarantima“. Što već ionako znamo.
    Druga varijanta je kratkoročno možda lošija jer time bi Vučić poručio svojima „neću da pokrivam baš svaku vašu brljotinu, a ako je napravite, vadite se sami“, što i Vučića predstavilo kao velikog pravednika, ali bi značilo i to da Vučić baš i nije tako pouzdan zaštitnik, što dalje znači da mu se ne mora biti baš 100% lojalan i da treba uvek imati i rezervnu varijantu.
    Dodatni problem je i to što se Mali može ozbiljno narogušiti zbog puštanja niz vodu, a nije uputno rogušiti nekoga ko je (zasad) deo najbližeg Vučićevog kruga jer taj zna mnogo sočnih detalja i može jednog dana postati veoma nezgodan svedok, ako ne zbog drugog, onda iz osvete. A Mali je na primeru bivše supruge pokazao da ume da bude veoma osvetoljubiv čovek…

  2. Nevezano za temu, neka mi neko objasni razliku izmedju optimizma i novog optimizma, posto, kako je krenulo, ocekujem pojavu i kudravog, bakterijskog, sinoptickog, kaligrafskog i kakvog-sve-ne optimizma!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.