Grubački: Valjda je to sad taj novi Petrovgrad 1

Povodom pretnji upućenim organizatorima tribine „Petrovgrad? Neće proći!“ podnete su dve prijave policiji i predmet je u radu.

Policiji je dostavljen skrinšot stranice na kojoj je napisan sadržaj sa pretnjom „Postavićemo bombu, pa da vidimo ko će doći. Pozivamo svu braću Srbe da se pojave u subotu na tribini.“ Ovakav sled stvari krajnje je zabrinjavajući, objašnjava za Danas Andrej Jakovljev iz organizacije Skaska.

– Nadležni su naveli da ima osnova za našu prijavu, te da su povodom ovog slučaja podnete dve prijave. Pretnja se pojavila na stranici lokalnog sajta, ispod najave tribine na kojoj će oni koje žele da Zrenjanin ostane Zrenjanin izneti svoje mišljenje. Nije dobro što je cela stav zagađena. Mislim da bi referendum bio jedini pravi odgovor, mada napominjem, građani nisu tražili promenu imena grada i peticija koju smo organizovali je to pokazala, objašnjava Andrej Jakovljev iz Skaske.

U Pokretu „Novi optimizam“ naglašavaju da tribinu organizuju kao podršku građanima koji žele da sačuvaju svoj grad, kaže Branislav Grubački, i kao podršku organizacijama koje se promeni imena grada protive.

– Boli me taj Zrenjanin. Eto, 25 godina je „Zvono“ organizovalo tribine, a sada smo došli dotle da jedna takav skup, gde pritom nismo ni glavni u celoj priči, jedva uspevamo da zakažemo. Te nema sale, te mora da se plati, te zašto je taj logo na plakatu. Valjda je to sad taj novi Petrovgrad, komentariše Grubački za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari