U Partizanu juče nije bilo nikoga ko bi glasno potvrdio priču o senzacionalnom transferu Kleversona Gabrijela Korodove – Klea iz Crvene zvezde na crno-belu stranu Topčiderskog brda, što je prema tvrdnjama izvora bliskim prvaku Srbije već gotova stvar.

Sportski direktor Ivan Tomić na putu je i par dana nedostupan medijima, dok je klupski generalni sekretar Darko Grubor samo, uvijeno, potvrdio interesovanje za ovog okretnog, fizički jakog, koliko na zemlji toliko i u skok igri korisnog brazilskog napadača portugalskog drugoligaša Olivaisa – Moskavidea, koji ga je u leto 2008. na jednu godinu pozajmio večitom rivalu kluba iz Humske.

– Zainteresovani smo za više igrača, a ko će od njih da dođe niko ne može da garantuje. Kleo je, koliko znamo, slobodan igrač, a nama su uvek u prvom planu slobodni igrači, kao što je to bio slučaj sa Žukom ili Moreirom. Ako ga budemo doveli potpisaće višegodišnji ugovor – ne aminuje, ali ni ne demantuje prvi prelet iz jednog u drugi komšijski tabor u poslednjih dvadeset godina, glavni operativac našeg učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kojem i pored skresanog budžeta nije problem Kleova eventualna plata, pošto sezonama za velike pare „izvozi“ svoje najbolje mlade fudbalere.

Grubora ne brine ni to što su Zvezdine pristalice budućeg Diarinog kolegu na popularnoj internet enciklopediji, Vikipediji, proglasile „mrtvim fudbalerom, spaljenim na groblju, koje je nekada bilo stadion hrvatskog kluba Mali Partizan“ (u međuvremenu je izbrisan ovaj sadržaj).

– On je profesionalac i nije iz Srbije. Ne vidim razloga za navijačke strasti. Setite se Dejana Tomaševića ili Miloša Vujanića, koji su došli u KK Partizan. Na utakmicama je bilo neprijatno, ali ne i nekih težih stvari. I Milko Đurovski je prešao iz Zvezde u Partizan, a on je tada našem večitom rivalu značio mnogo više nego Kleo. Brazilac bi bio i pod pritiskom u susretima sa Zvezdom. Naravno, ako se desi da dođe u Partizan – hipotetički će gensek Partizana.

Posle današnjih direktnih pregovora sa Mladenom Krstajićem (došao u zemlju) crno-beli bi trebalo da znaju hoće li zamena mladom reprezentativcu Ivanu Obradoviću (blizu odlaska u Ajaks), na mestu levog beka, biti pronađena u iskusnom štoperu nemačkog Šalkea.

Dosadašnji „prebezi“

IZ ZVEZDE U PARTIZAN:

Antun Radinski 1962, Velibor Vasović 1964, Milko Đurovski 1986, Goran Milojević 1989, Dejan Joksimović 1989, Kleo 2009 ?

IGRALI ZA OBA KLUBA

Petrović, Đurđević, Jezerski, Palfi, Zebec, Drenovac, Borozan, Škorić

TRENIRALI OBA KLUBA

Tomašević, Ćirić, Zec, Vasović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari