Grujičić: Kupljeno loše sredstvo za zaustavljanje krvarenja

Ostavite komentar


  1. Odakle sad ovoliko sepsi? Da li je neko proverio sredstva za sterilizaciju , dezinfekciju , tj. koncentraciju osnovne materije u nabavljenim sredstvima?

  2. Kod ove gospođe ,pacijent čeka u hodniku stojeći,preko dva sata da bi mu se ona jedva i obratila.Bolje da gleda svoju struku a ne da se bavi politikom….

  3. Profesorka Grujičić može da izjavi šta god hoće obzirom da su joj prilikom davanja intervjua često sagovornici novinari koji ne poznaju oblast medicine i nabavki ,kao što tu oblast ne poznaju ni mnogi gledaoci i čitaoci,pa stoga može da izjavi šta hoće i da lako manipuliše javnošću.

  4. Doktorka često u svojim javnim nastupima "glumi" opoziciju sa pozicije vlasti.
    Nekorektno u najmanju ruku!

  5. I ovu sjajnu profesorku bi Vučićevi uvek gladni vukodlaci stavili ad akta, ali se plaše reakcije mora onih koje su drugi proglasili za "neizlačive", a ona ih trajno vratila u život.

  6. Nije nikakva tajna da se odluke o kupovini na tenderima donose skoro isključivo na bazi najjeftinije a ne najpovoljnije ponude. Zbog toga i nastaju ovakve situacije. Tenderske procedure bi morale biti pažljivo razmorene i dopunjene u smislu da se ovakve situacije izbegnu. Lično sam ceo niz godina učestvovao u nuđenju opreme putem tendera i odgovorno tvrdim da su procedure u socijalističkoj Jugoslaviji bile mnogo ispravnije nego što je to slučaj danas te su mogućnosti korupcije bile manje nego danas a izbor opreme koja se na taj način kupovala mnogo kvalitetniji i odgovorniji. Tada se to zvalo "javno prikupljanje ponuda", danas se naziva savremenijim imenom "tender" ali smo u suštini učinili koji korak u nazad a ne u napred. Kao primer navešću samo da je u jednom od tendera raspisanog nakon 2000. godine za nabavku važne i skupe hirurške opreme kao informacija o načinu vrednovanja ponuda napisano "kvalitet se neće bodovati". Smatram da ovome komentar nije potreban.

  7. Зашто то, госпођо, не казасте у тренутку прављења избора добављача ових неквалитетних медицинских материјала на тендеру? Није ваљда, докторка, да сте толико, лично, непрофесионални и неодговрни па проверу квалитета материјала спроводите тек пошто сте га купили!!!??? То је недопустив пропуст како ваш тако и ваших саучесника у овој срамотној работи! Да ли можете да се погледате у огледало!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.