Grujičić: Ovakvim platama lekare ne možemo da zadržimo

Ostavite komentar


  1. Opšte poznata stvar je : Da je 90 % studenta medicine i stomatologije na Budžetu. Da su to vredna i pametna deca !
    Pitam se : Da li smo mi toliko bogati da tu decu školujemo na Budžetu, a da nam oni posle završenog fakulteta sede bez posla ili begaju odavde ?

  2. "…Mladi moraju da imaju svoj cilj šta hoće od države i da ostanu da se bore za državu". Nažalost to su puste želje. U svetu koji je globalno selo najbolji odlaze, ostaju samo oni kojima je "normalno" (ubedili su ih) da su raja….i tu se "krug zatvara"! "Zatvorena" društva postaju sve "zatvorenija"….
    Najviše su "zakazali" intelektalci jer su dozvolili da od 1990-2017 rade najodgovornije (stručne) poslove sa odnosm plata: 1:2. nisu se bunili, nisu se povezivali, samoobmanjivali su se, kako će stvari same od sebe da se poprave. Kvalitet života u nekoj zemlji zavisi od srednje klase. Kod nas je stvorena nova sega-mega-pink… oni održavaju ceo ovaj neuspešan sistem (budući da su sega-mega-pink nisu u stanju da sagledaju razmere te "neuspešnosti"!)….nigde "narod" sam od sebe nije ništa pokrenuo, proizveo boljitak.

  3. Gospodjo, te bajke pricajte nekom drugom Javna je tajna da veliki broj lekara ima privatne ordinacije i klinike, pa pacijente salju u svoje klinike. Skoro mi rece jedan lekar, hirurg: ma za nas lekare je lako, mi se snadjemo, ali setrama i bolnicarima nije tako, mada oni uzimaju od pacijenata i njihovih porodica, za raznorazne usluge. Idite da vidite sta se radi u Narodnog fronta, ili ti kraljice Natalije, kada se podizu bebe. Bruka i sramota

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.