Grujičić, pored ministarske, obavljaće još dve funkcije: Važno mi je da operišem i lečim najteže neuroonkološke pacijente 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije dao je pozitivno mišljenje na zahtev ministarke zdravlja Danica Grujičić da, pored ministarske funkcije, obavlja i poslove pomoćnika direktora Klinike za neurohirurgiju i poslove prodekana za finansije Medicinskog fakulteta.

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije dao je pozitivno mišljenje na zahtev ministarke zdravlja Danica Grujičić da, pored ministarske funkcije, obavlja i poslove pomoćnika direktora Klinike za neurohirurgiju i poslove prodekana za finansije Medicinskog fakulteta, prenosi N1.

Grujičić je ranije uputila zahtev tom odboru, tražeći da joj to omogući.

„Navedene poslove obavljaću posle rada u Vladi Srbije, posle podne, subotom i nedeljom, jer mi je važno da i dalje operišem i lečim najteže neuroonkološke pacijente iz cele Srbije, kao i proteklih 38 godina“, napisala je Grujičić u zahtevu.

Dodaje da joj je pozitivno mišljenje Odbora neophodno da bi Agenciji za sprečavanje korupcije podnela zahtev za davanje saglasnosti da pored javne funkcije ministra obavlja i poslove pomoćnika direktora Klinike za neurohirurgiju i poslove prodekana za finansije Medicinskog fakulteta, u skladu sa članom 46, stav 3 Zakona o sprečavanju korupcije.

Predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Milenko Jovanov sazvao je sednicu na kojoj se raspravljalo i o zahtevu Grujičić za 1. decembar, kada je njen zahtev i odobren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari