Realizacija investicije danske kompanije „Grundfos“ u Inđiji odvija se prema planu, a Skupština opštine Inđija donela je odluku o izradi plana detaljne regulacije za industrijski kompleks „Grundfosa“.


Ugovor o izradi plana detaljne regulacije potpisali su predsednik opštine Inđija, Goran Ješić, direktor „Grundfosa“, Džim Toft Nilsen i direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine Vladimir Zelenović.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić istakao je prilikom potpisivanja ugovora da je ugovor o izradi Plana detaljne regulacije za ovu kompaniju korak bliže ka realizaciji jedne od najvećih investicija u opštini Inđija.

– Približavamo se kraju jedne od najvećih investicija u Srbiji, a to je realizacija projekta „Grundfos“ na teritoriji opštine Inđija. Nadam se da će Zavod za urbanizam po što hitnijem postupku uspeti da završi Plan detaljne regulacije, i stvoriti uslove da Opštinska uprava u Inđiji izda građevinsku dozvolu za izgradnju „Grundfosa, koja će, ako sve bude u redu početi krajem godine – istakao je predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

„Grundfos“ je najveća svetska kompanija u domenu proizvodnje pumpi, koja pokriva 65 odsto svetskog tržišta. Proizvodnja se trenutno nalazi u iznajmljenoj hali u Novoj Pazovi jer u Inđiji nije postojao adekvatan objekat. Tamo trenutno rade ljudi mahom iz Inđije koji su prošli obuku u Danskoj i koji će kasnije obučavati radnike u fabrici u Inđiji. Investicija je vredna oko 80 miliona evra i rezultat zajedničkog rada pokrajinskog Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP), republičke Agencije za strana ulaganja i podršku izvoza (SIEPA) i opštine Inđija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari