Grupa novinara iz Srbije ove nedelje u Holandiji, tema posete medijske slobode i regulativa 1Foto: Aleksandar Roknić

Grupa novinara iz Srbije boraviće ove nedelje u Holandiji u okviru projekta Puls Evrope, a u fokusu posete biće standardi slobode medija i medijska regulativa.

Novinari sedam medija i predstavnica Saveta za štampu razgovaraće u Amsterdamu sa čelnicima Saveta za novinarstvo, holandskog ogranka međunarodne organizacije Fri pres anlimitid (Free Press Unlimited) i Holandskog udruženja novinara (NVJ), osnovanog 1884. godine.

Oni će posetiti i medijsko selo Hilversum, gde će se sastati sa ombudsmanom za javni servis i predstavnicima holandskog regulatornog tela za medije.

Poseta uključuje i obilazak međunarodnih institucija u Hagu, Međunarodnog krivičnog suda i Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, koji je naslednik Haškog tribunala. Novinari iz Srbije će posetiti i sedište Europola, policijske agencije Evropske unije.

Puls Evrope – Medijska putovanja u EU je projekat Delegacije EU u Srbiji. Osnovna aktivnost projekta je organizovanje medijskih putovanja za srpske novinare u zemlje članice EU kako bi mogli da izveštavaju o najboljim evropskim praksama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari