Grupa Novosađana pokrenula peticiju da zelena površina u Telepu postane gradski park 1foto: Aleksandar Lazarević

Grupa Novosađana pokrenula je peticiju kojom traže da zelena površina na naselju Telepu postane gradski park.

Kako se navodi u peticiji, reč je o jedinoj preostaloj zelenoj površini na Telepu, tako da je park neophodan kako bi bio filter u području grada sa „izuzetnom zagađenošću vazduha“.

„Zagađenost vazduha naročito loše utiče na zdravlje dece i starijih osoba. Park bi služio kao stecište, utočište tokom vrelih letnjih dana, kao oaza za slobodnu dečiju igru, odrastanje, razonodu i okupljanje svih generacija“, navodi se u tekstu peticije.

Zbog namere da se umesto parka na toj površini gradi vatrogasna stanica, odnosno Regionalni centar za vanredne situacije, građani su još 2018. organizovali proteste i potpisivanje peticije protiv tog rešenja.

Peticija je prvobitno uvažena, da bi se kasnijom izmenom planova došlo do toga da zelenilo bude na površini od 1,2 hektara, a ostatak prostora namenjen izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa.

Nedavno je firma „Karin komerc“ kupila tu površinu, da bi zatim iz te kompanije za Radio 021 potvrdili da je njihov plan da na lokaciji izgrade stambeno-poslovni objekat predviđen urbanističkim planovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari