Grupa profesora iz Zemunske gimnazije odbila pohađanje obuke koju je najavio MUP

Ostavite komentar


  1. ZEMLJA SMO SA NAJVECIM BROJEM POLICAJACA PO GLAVI STANOVNIKA,DOBRO PLACENIH I SA STANOVIMA OBEZBEDJENIH A DRUGI TREBA DA RADE NJIHOV POSAO I SNOSE ODGOVORNOST ZA NJEGA.

  2. Ми треба “ само“ да држимо час,и успостављамо вредносне критеријуме. А ко не зна шта је то само,нека дође да одржи један час. Иначе,највише су криви сами просветара,највећи послушници,повијене кичме, на све пристали,али на све бесмислице,па од струке ни трага. То се само каже једно велико НЕ. То је мрвица части.

  3. Profesori antidiverzanti zbog nesposobne države. Smeje nam se i smejaće se ceo svet uskoro.

  4. Ukratko, za slicnu situaciju u kojoj su se nasli nastavnica i djaci u Ribnikaru ovim profesorima je nikakva obuka bolja od kakve-takve a nikakav seminar je bolji od nekakvog seminara.

  5. Ima ljudi koji znaju čemu služi mozak.Bravo za profesore Zemunske gimnazije.
    MUNZE KONZA!

  6. @ Srba, Spasoje, Milenko vi bi im obavili i obuku za rukovanje oružjem? Da li je moguće da im sredite i kurs borilačkih veština? Sram vas bilo tupsoni jedni. Nisu oni antidivetzantski odredi već pedagozi. Osim toga nema ni nezaposlenih kadrova jer su pobegli iz zemlje. Kad se neko razboli uskaču kolege iz drugih oblasti pa kako ispadne. To je danas naša stvarnost.

  7. Sasvim razumljivo, nije to deo njihovog posla nito oni mogu u školi da isprave sve što je propušteno kod kuće.

  8. Kakav primitivizam i refleksno dranje u ovim pozivima na otkaz, koji više govore o njihovim autorima, nego o nastavnicima.

  9. Свако треба да ради свој посао. Професори да уче децу и васпитавају не васпитане, полиција да чува народ. Професори ће да раде посао полиције, а полиција да руши куће сиротињи и не одазива се на позиве. Срамота. Много ће помоћи једноставни курсић у кризним ситуацији. И у школу за труднице иде се месецима, а не кажу диши, диши… Трагикомедија

  10. Podrška za profesore Zemunske gimnazije ! Za bezbednosne preglede škola i vrtića, angažovati MUP ili sve zaposlene u 3 ministarstva : prosvete, brige o porodici , i socijalnog staranja, a ne vaspitače i učitelje/nastavnike/profesore ! Ovo je birokratsko iživljavanje nad zaposlenima u pred- školskim i školskim ustanovama

  11. Прво срушиш систем образовања, а онда филозофирање са којекаквим платформама. Када вратимо морал и ред на јавним местима и у медијима онда тражите да професори одржавају ред. Чим дигну глас иде небулозна пријава, а када је катастрофа решавајте проблем ви сте најобразованији професија

  12. Све ће да буде, само се неће рећи ко шаље те мејлове. А знамо. Подршка пониженој, а храброј групи професора. Остали…за морал не знају, само за ‘радно место’.

  13. Нови глобални перформанс, након пЛандемије, у коме интелигентније јединке ме желе да учествују.Браво!!Подршка! За однос Министарства према деци и целом систему образовања-мало је овде места за писање колико је расуло у питању.

  14. O kakvoj crnoj obuci da razmislja neko od 60+,valjda i tu postpji neka selekcija.Ili je uzor ministarla sa 70+.Verovatno oni koju se osecaju nekompotentnim bice izuzeti.

  15. А школски полицајци ће за то време да пију кафу на ћошку, што има је свакодневна активност!

  16. Ova nevidjena budalastina nije vredna bilo kakve rasprave. Mada je kao otreznjenje pred izbore dobrodosla. A sto se „mladih i sposobnih“ tice, svi beze od prosvete kao djavo od krsta, u cemu su potpuno u pravu.

  17. Bravo profesori. Dostojni ste jedne od najstarijih obrazovnih ustanova u srbiji, i njene slavne tradicije.

  18. Нисам знао да се бомбе продају у продавници и да су доступне за сваког ко има новца да плати па сад треба професори да се уче деминирању производа војног сектора.Болесног ли система! Шмјерт социјализму слобода демократији! Шмјерт социјализму слобода демократији!,❣️

  19. Ovim država samo pokazuje koliko je nevesta, prosveta je za sve odgovorna, a država? Brigom moja prednji na drugog.

  20. Podržavam profesore.
    Od njih se traži nešto što nema veze sa strukom, ni sa pozivom za koji su se školovali. I onako gube mnogo vremena na administrativnih poslovima.
    Teško našoj deci!

  21. Vlast opet nesto hoce da progura bez halabuke.
    Ovo sa obukom profesora je bacanje prasine u oci.
    Recimo SVI su dobili pare iz budzeta osim naravno PROSVETE ?!?!?!

  22. Pošteno,lakše je obučiti profesora za bilo šta,nego policajca za svoju usku delatnost.Koliki treba da ti je mozak kad zahtevaš otkaz profesorima koji neće da budu policajci.Nama su ministri i direktori polupismeni ljudi,a profesore hoćemo da pretvorimo u policajce(čast izuzetcima).

  23. pa ako necete da zastitite djake, nije vam mesto u prosveti. idite cuvajte ovce. njih ne morate stititi.

  24. Паметњаковићи. Увек се нађе неко да покаже како демократија није могућа због њега самог.

  25. Ako ne mogu da isprate promene koje donose savremeni tokovi morace da menjaju profesiju. Bezbednost je na prvom mestu

  26. Naš narod je već toliko iscrpljen, ponizen, osiromašen i obespravljen da retko ko ima snage da reaguje na razne izmišljotine, uredbe, propise i anekse koji učvršćuju vlast a obespravljuju narod. Evo, na ovu primedbu profesora gimnazije n i k o nije reagovao niti podrzao ovu plemenitu profesiju! Bravo za dostojanstvene profe i profanke!

  27. A da je seminar o kafanama bili bi prvi na istim….
    Ako te ne zanima seminar i neces da se usavrsavas u nekoj drugoj oblasti imas pravo, ali kako onda trazis deci da uce sve predmete, neka uce samo ono sto zele…onda ne bi trebalo toliko bezposlenih profesora i nastavnika…

  28. Tužno je to što se uopšte o ovom raspravlja. Od kad su profesori postali profesija za potkusurivanje. Samo im treba obezbediti obučene pse. Profesori će to stručno uz podršku da završe. Deca nek uče od kuće.
    Srećno u obavljanju novih aktivnosti

  29. Izgleda da profesori ne čitaju novine i da ne znaju u kakvom svetu živimo. Izgleda da nisu čuli šta se oko nas događa i izgleda da ih je neko uverio da oni treba da rade samo posao za koji su plaćeni. Izgleda da su promašili vreme i mesto. Treba da se teleportuju u budućnost, u sigurni svet, u kome će oni moći da rade svoj posao i da se ne brinu…

  30. Šta će policajci u školama u preventivnoj fazi. Samozaštita je treći stub bezbednosti svakoga….drzavni organi…privatni sektor bezbednosti…građani i zaposleni.
    Uvesti instituciju menadzera bezbednosti u školama.
    Svi problemi nastaju..kada su se nastavnici, linijom manjeg otpora, distancirali od vaspitanja mladih…a usmerili se samo na obrazovanje..puko prenošenje znanja. Naši pedagozi zaboravljaju da proces sticanja znanja ima 4 nivoa: informisanje..sticanje veština…sticanje navika i najteži deo, menjanje stavova..Ajmo na ovu temu da pričamo!!

  31. Bravo za profesore. Ne dopustite da vas vise gaze. Sve sto je iole vredelo u ovoj zemlji su unistili, skolstvo i zdravstvo najvise.

  32. Možda bi bilo dobro da smatramo rukovanje vatrogasnim aparatom obaveznim sastavnim delom opšteg obrazovanja. Može se ispostaviti da to bude važnije nego znati koji su glavni gradovi Amerike ili Rusije. Sećam se da su ti kursevi vezani za bezbednost uvek izazivali osećaj odvratnosti, prisile i poniženja što je pogrešno. Naprotiv, treba dobro uvežbati veštine koje se tom prilikom uče jer mogu nekome spasiti život.

  33. Zemunska gimnazija nije buvljak niti su profesori deo te ustanove.Bravo gospodo profesori.Tu sam naučio sta je obrazovanje.

  34. U celom svetu, pa i u Srbiji, na ovim poslovima se dobija beneficirani staz i odredjena naknada. Sad se neki eugenijalac dosetio da svoj deo posla uvali nastavnicima i profesorima a on da uziva. Sramota.

  35. U pravu su.
    Zašta plaćamo policiju ako njihov posao treba drugi da radi? Prodvetne radnike dosta nevaspitani i bahati učenici maltretiraju i ponižavaju,sad samo treba da izigravaju policajce umesto dnevnika detektor.

  36. Više ni ne znam svrhu profesora! Niti obrazuju niti vaspitavaju decu! Ugled im je u minusu jer ih imućni roditelji potkupljuju poklonima. Deca sve vide!!!

  37. Neka zaduže antiterorističku opremu, ne može predsednik sve sam. Ako zapne doći će, ali moraju da se malo i oni organizuju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.