Gruzija je juče zatražila od Rusije da joj plati odštetu za obaranje izviđačkog aviona. U pismenoj poruci koja je predata ruskom ambasadoru Tbilisi takođe zahteva da Rusija povuče svoje mirovne trupe koje je kao pojačanje poslala u separatistički region Abhazija kao i opoziv naredbe predsednika za učvršćenje veza sa Abhazijom i Južnom Osetijom.

Gruzija je juče zatražila od Rusije da joj plati odštetu za obaranje izviđačkog aviona. U pismenoj poruci koja je predata ruskom ambasadoru Tbilisi takođe zahteva da Rusija povuče svoje mirovne trupe koje je kao pojačanje poslala u separatistički region Abhazija kao i opoziv naredbe predsednika za učvršćenje veza sa Abhazijom i Južnom Osetijom. Gruzija je ovu protestnu poruku poslala dan nakon što su posmatrači UN objavili da je ruski avion oborio gruzijsku bespilotnu letelicu nad Abhazijom 20. aprila.
Rusija je zatražila da snimak na kojem se vidi kako ruski lovac ispaljuje raketu na gruzijsku bespilotnu letelicu, bude dostavljen Savetu bezbednosti UN. „Rusija je zatražila od Gruzije da dostavi video snimak Savetu bezbednosti UN“, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u Kopenhagenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari