Lošem nizu Janka Tipsarevića ove godine ne nazire se kraj. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu Masters turnira u Indijan Velsu, Tipsarević je poražen u drugoj rundi od Letonca Ernetsa Gulbisa ubedljivim rezultatom – 2:0 (6:2, 6:0).

Meč devetog i 67. tenisera sveta trajao je samo 50 minuta, a svoju nervozu Tipsarević je više puta iskalio na reketima. U prvom setu Tipsarević je imao šansu da se vrati u meč, ali je propustio dve brejk lopte pri rezultatu 5:2 i tada je potpuno stao ne osvojivši nijedan gem do kraja meča. Druga deonica donela je još manje neizvesnosti, viđeno je nekoliko brejk lopti, ali se Tipsarević potpuno predao što je Gulbis iskoristio i zakazao sebi duel trećeg kola protiv Italijana Andreasa Sepija, 20. nosioca turnira.

Od kada je u osmini finala Australijan opena predao meč Nikolasu Almagru Janko nije zabeležio nijedan trijumf na ATP turnirima, a sve je izvesnije i njegovo „napuštanje“ najboljih 10 na ATP listi. S obzirom na to da je prošle godine u Indijan Velsu otišao korak dalje Tipsarević će izgubiti bodove, a najveću pretnju predstavljaju mu Rišar Gaske i Nikolas Almagro koji su još uvek u igri na prvom Mastersu sezone.

Da ne bude sve tako crno pobrinula se Ana Ivanović koja je pobedom nad anonimnom Amerikankom Tejlor Tauzend (471. na WTA listi) od 2:0 (6:1, 6:2) izborila plasman u treće kolo i duel sa Nemicom Monom Bartel. Anina naredna protivnica je 28. teniserka na WTA listi, a njih dve sastale su se tokom karijere samo jednom i slavila je nemačka igračica. Bolja iz ovog duela sastaće sa sa pobednicom meča između sedme nositeljke Samante Stosur i Kineskinje Šuai Peng.

Sa turnira su prethodno eliminisani Bojana Jovanovski i Viktor Troicki u prvom kolu, dok je Jelena Janković zaustavljena u drugoj rundi.

Đoković sinoć na terenu

Prvi put na teren ove sezone u Indijan Velsu izašao je i Novak Đoković. Najveći favorit za titulu sastao se sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, 36. igračem na ATP listi. Sinoć je u Indijan velsu nastupala i Jelena Janković u dubl konkurenciji u paru sa Hrvaticom Mirjanom Lučić-Baroni. Njih dve odigrale su meč drugog kola protiv trećih nositeljki, Nađe Petrove i Katarine Srebotnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari