Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi i pozorište „Bata Bulić“, od 23. do 28. marta, po šesti put organizuje Smotru glumačkih ostvarenja „Gulini dani“ u čast barda srpskog glumišta Dragoljubu Milosavljeviću Guli, rođenom Petrovčaninu.

Festival će ove godine trajati šest dana a, pored domaćina, publici će se predstaviti i pozorišta iz Bogatića, Jagodine, Smederevske Palanke i Kruševca, dok će ćerka Dragoljuba Milosavljevića Gule – Vladica Milosavljević, odigrati monodramu koja se nalazi na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Kao i prethodnih godina, svake večeri će se dodeljivati nagrada za glumca večeri koja nosi ime „Dragoljub Milosavljević Gula“. Festival otvaraju domaćini, pozorište „Bata Bulić“ predstavom „Čovek sa dva srca – Dragutin Tomašević“. U utorak, 24. marta nastupiće pozorište „Janko Veselinović“ iz Bogatića, koje će izvesti predstavu „Sveti Georgije ubija aždahu“.

Sreda, 25. mart, rezervisana je za predstavu „Heroji“ Gradskog pozorišta iz Jagodine, dok će se u četvrtak, 26. marta, petrovačkoj publici predstaviti glumica Vladica Milosavljević, izvodeći monodramu „Marks u Sohou“ – Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Gradsko pozorište iz Smederevske Palanke nastupa u petak, 27. marta i izvešće predstavu „Večera Budala“. Poslednje večeri festivala, publika će moći da pogleda predstavu „Lepotica Linejna“ Kruševačkog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari