Guvernerka bez odgovora, univerzitet brani diplomu

* Edukons: Naknadnom proverom disertacije Jorgovanke Tabaković utvrđeno da ona sadrži manje od 20 odsto citiranih i preuzetih izvora iz druge literature
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) tvrdi da je Jorgovanka Tabaković plagirala doktorat

Ostavite komentar


  1. Gospodine Dražo petroviću nemate vi pojma ni šta je diplomski a kamo li doktorat.Šta je to ta ista mogla da donese i doktorira a da nije koristila prethodno postojeću literaturu,čak joj mentori i predlože.Deo citirate deo obradite i obrazlažete za ili protiv ali navedete koju ste literaturu koristili.Jeftin providan i smrdljiv trik.Ta Tabakovićeva me ne zanima, ali ovakva hajka na te naprednjake kod mene je upalila glasaću za njih, a vi Dražo budite demokrata pa ako imate petlje i novinarske etike objavite ovo.

  2. ““ĆUTANJE JE ZLATO. Ako je tako, mi imamo zaista zlatne universitete, naročito privatne. U pitanju je, očigledno nesporazum. U svetu se zna šta je to privatni universitet, dok naša (sic) vlast misli da je u pitanju institucija kao privatna stvar članova vlade i vladajće stranke. kaomašina za štancovanjediploma, doktorata …

  3. E, još da se proveri doktorat poslanika Atlaqića (onaj što viče auuu za vreme govora M.Ristićevića) obzirom da je bio vrlo alergičan na uvodjenje principa etičnosti u visoko školsko obrazovanje.
    Za Cicu Bankarku važi pravilo da vrati poveliku platu koju je primala, jer se zaposlila u NB na osnovu prevare a da je upitanju lažna diploma sledila bi joj i krivična prijava.(ko falsifikuje zdrastvenu knjižicu ide u zatvor, zar ne)

  4. Srušeni su svi sistemi, a među njima obrazovni sistem je urušen, da je to zastrašujuće. Tako da se može reći da je danas teže završiti osnovnu školu, nego fakultet i postati doktor. Lično me ne bi začudilo, da Jorgovanka Tabaković, ovo ne da nije napisala nego nije ni pročitala. „Toma – Diploma“ je dokaz, on je u avionu iz Pariza, kažu njegovi sradnici gos. Radeta na konferenciji za novinare, primio informaciju da je položio dva ispita. Sasa Radulović zna, kao čovjek elektrotehničke struke, da se to može samo odvijati na nivou „Kvantne Fizike“. Gdje se elementarna čestica može istovremeno nalaziti na dva mjesta. Mada je to na nivou teorije, nije baš dokazano. Nikolić iz Kragujevca u poznim godinama završava fakultet u Novom Sadu, a onaj Vulin u poznim godinama iz Novog sada ide u Kragujevac da završi fakultet. Ovo su paradoksi strašni, pa gospodo naučnici u SANU, Vi morate imati odgovornost za ovako nešto. Dali je ovo dovoljan alarm za uzbunu, upropastiše nam djecu i oni djeci postaju ugled nažalost. DOSTA JE BILO….

  5. Sve ove navodne istrage su podmetačine, kako ne stave na istragu mr rad Jovanvića, Pajtića, Ilića i niza drugih bivših i sadašnjih DOS vladara , a metod je totalno neprofesionalan i pozivanje na njega je nenaučno, pa svaki rad mora imati 2o i 3o odsto poznatih izraza, rečenica i tema, nije svaki dr i mr rad potpuno nov već počiva i ima osnovu na već postignutim znanjima.

  6. Doktorat se mora kao i svaki drugi naučni rad bazirati na teoriji koja je osnova za dalju analizu i razmatranje i dolaženje do novih podataka i činjenica koja dokazuju neku pojavu. Naravno da u svakome radu autor koristi postojeća istraživanja o određenoj temi i u skladu sa tim,ne mislim da je navođenje drugih u radu plagijat, a posebno ne kada je to na procentu od 20%.

  7. Dragi botovi, ocigledno ste propustili da zapazite da nije problem u tome sto je 20% teksta gdja preuzela od drugih, vec sto to nije napisala. Na taj nacin je LAZNO tudje zakljucke prikazala kao svoje. A o tome da Sremska Kamenica ima, ni manje, ni vise nego UNIVERZITET, niko ni rec da kaze! Mi smo zbila potonuli u kaljugu. Uskoro cemo imati samo nepismene i DOKTORE, jer je teze u osnovnoj nego na ovim raznim "univerzitetima".

  8. @ Dragan Kekanovic
    Nek ti je sa srećom glasanje za SNS, takvi ih i glasaju. Nadam se da ćeš uspeti da se ovajdiš u skladu sa ovim pismom što redom dobijate i u kome vam se Vučić obraća sa "Dragi Dragane…". Al gde čoveče imenom i prezimenom da im već pokažeš sumnjiv intelekt. kapacitet za uhljebljavanje… Pa znaš li ti šta je doktorat? Čuj da koristi prethodno postojeću literaturu, deo citira i deo obradi!?! Čoveče Božji, pa doktorat je NOV naučni rad za najveće akademsko znanje, zahteva naporan rad i zato ovi instant doktori ga i kupuju jer nemaju oni vremena za nauku, njih samo titule interesuju!

  9. Znate sve te falsifikovane diplome, vređaju Nas sa validnim diplomama Beogradskog Univerziteta

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.