Prvi Festival „Uhvati ritam“ u protekle tri nedelje održan je na gradskom Trgu u Svijalncu. U dve polufinalne večeri, 9. i 16. jula, predstavilo se 30 rok bendova. Plasman u veliko finale izborilo je 10 grupa, od kojih je 23. jula izabrana najbolja. Nakon odlične svirke prvo mesto osvojio je požarevački Guybrush Treepwood, drugo mesto, po oceni žirija, pripalo je grupi Cotton Pickers iz Mladenovca, inače pobedniku ovogodišnje Majske gitarijade, dok je treće mesto zauzeo Carbon Cartel iz Kostolca.

Guybrush Treepwood je alternativni, crossover rok bend koji je nastao krajem 2001. godine u Požarevcu. Originalni tekstovi na srpskom jeziku i čvrst zvuk čine ovaj bend prepoznatljivim. Scenski nastupi benda su spontani sa puno pozitivne energije i odličnim kontaktom sa publikom. U toku 2006. godine GT je snimio svoj prvi album „IMPERFEKAT“. Album se sastoji od deset pesama koje su snimljene u studiu „TSS“ u Požarevcu, a producirao ga je Aleksandar Srejić. Mastering miks je odrađen u studiju „Zone“ u Minhenu. Bend je snimio spotove za pesme „Pustinja beskraja“, „Jednom kad odeš„ i „Telo“ u režiji i produkciji RootOut-a. Trenutno je u procesu snimanja novi album pod radnim nazivom Sotonje Doba, koji bi trebalo da se pojavi do kraja jula 2009. godine, a koji bi bio promovisan na Exit-u 2009. Bend Guybrush Treepwood čine: Igor Mikić – gitara, Nenad Petrović – vokal, Perica Milošević – bas gitara, Vladimir Petrović – bubnjevi i Mladen Čudanov – gitara.

Festival „Uhvati Ritam“ odlično je organizovan, a privukao je veliku pažnju ljubitelja „žestokog zvuka“ različitih generacija, pre svega iz Svilajnca, ali i okolnih mesta. Posebno raduje činjenica da je u publici, kao i na bini, bilo puno mladih ljudi, što potvrđuje da rok muzika na ovim prostorima i pored „poplave“ turbo – folka ima budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari