Udovica ultradesničarkog austrijskog političara Jerga Hajdera izrazila je sumnju da je njen suprug stradao zbog vožnje u pijanom stanju.

Prema navodima visokih zvaničnika stranke Savez za budućnost Austrije, koju je predvodio Hajder, Klaudija Hajder je odustala od planova o kremaciji posmrtnih ostatataka i verovatno će zatražiti od forenzičara u Italiji da ispitaju uzrok pogibije. Austrijski listovi pišu da udovica kontroverznog političara ne isključuje mogućnost da je njen suprug drogiran.

Spekulacije o uzroku Hajderove smrti i tvrdnje da je na njega izvršen atentat pojavile su se već 11. septembra kada je pretrpeo kobnu saobraćajnu nesreću. Izvori iz njegove partije tvrde da nije bilo tragova na automobilskim gumama koje bi poslužile kao dokaz da je političar bio bez svesti kada je njegovo vozilo udarilo u stub u blizini Klagenfurta. Štaviše, portparol firme Folksvagen ocenio je da je Hajderov automobil bio dovoljno snažan da odoli udarcu. U javnosti su se takođe pojavili navodi da je Hajder bio u homoseksualnoj vezi sa svojim političkim naslednikom Stefanom Pecnerom. On je izjavio da je s pokojnim liderom stranke imao „poseban odnos koji je prevazilazio prijateljstvo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari