U organizaciji Lovačkog udruženja „Jastreb” iz Brze Palanke održana je peta Grabovička šakalijada. Učesnicima ove tradicionalne hajke, lov na predatore se nije posrećio pošto su odstreljena samo dva šakala i divlja mačka.

 Na „Šakalijadu“ u Đerdapu stiglo je 155 lovaca iz dvanaest gradova Vojvodine, centralne i istočne Srbije, koji su u zasedi postavljenoj na 1.600 hektara lovišta Živice proveli punih šest sati. Višesatna zaseda uspešno se završila za Negotinca Dragišu Lazića i domaćina iz sela Reka Danijela Ivanovića.

– Dugogodišnji sam lovac, pa mi to nije bio prvi susret sa lukavim predatorom koji se u velikoj meri razmnožio u dunavskom priobalju i zapretio da značajno smanji broj plemenite divljači u rezervatima na području Negotina i Kladova – kaže Dragiša Lazić, član LU „Hajduk“ Veljko u Negotinu.

Učestvujući na tradicionalnom druženju lovaca na Grabovičkoj šakalijadi novoizabrani predsednik Lovačkog saveza Srbije, prof. dr Zoran Popović, rekao je da je budućnost LU Jastreb iz Brze Palanke u organizovanom gazdovanju lovištem i razvijanju, naročito, inostranog lovnog turizma, jer se od godišnje članarine ne može mnogo oprihodovati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari