Domaćinstvo gastarbajtera Radiše Miljkovića iz Zelenika kod Kučeva već pet godina ima problema sa telefonskim vezama, naročito u vreme kada pada kiša, duva vetar ili zimi za vreme snežnih padavina.

Iako porodica Miljković poseduje dva telefonska broja za koje plaća redovno telefonske usluge telefonskom operateru, a često puta ostaje bez signala i veze sa svetom. Razlog je, kako nam je naš sagovornik Radiša Miljković rekao, loše postavljeni telefonski kablovi koji prolaze kroz seoski šljivik zakačeni o granje stabala šljiva.

– Sa suprugom sam već više od dve decenije na privremenom radu u Švajcarskoj, pa često želim da se čujem sa porodicom kući u Zeleniku, a naravno da nas i oni pozovu. Međutim, u tome već godinama imamo problema sa vezama.Kada je neko nevreme ili zima sa snegom, po nekoliko dana nema telefonska veza. Skoro pet godina ne možemo da dobijemo kvalitetnu telefonsku vezu i pored naše intervenicije kod nadležnih službi operatera u Kučevu. Zamislite, da ovaj distributer nema para da kupi i postavi tri bandere-stuba, da bi na njih okačili telefonske kablove. Ovako nešto nema u Švajcarskoj, pa i u Evropskoj uniji u koju mi želimo da uđemo. Zar se tao ulazi u Evropu, sa kablovima postavljenim skoro na zemlji, nastavljenim po nekoliko puta i okačenih o granje seoskog voćnjaka. To je bruka. Spreman sam i da sam kupim te stubove u cilju rešavanja ovog dugogodišnjeg problema sa telefonskim vezama moje i drugih susdednih porodica u selu – kaže Radiša Miljković.

Od nadležnih službi zaduženih za telefoniju u Kučevu čuli smo da ovaj problem ne mogu oni sami da reše, jer nije u njihovoj nadležnosti, već je to na nivou preduzeća sa sedištem u Beogradu. Na intervenciju korisnika, oni su samo obavljali popravke u cilju da uspostave telefonsku vezu za te porodice koje redovno plaćaju usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari