Iran neće odustati od nuklearnog programa, izjavio je ajatolah Ali Hamneji, jedan od vrhovnih lidera zemlje, samo nekoliko dana pre isteka roka koje su svetske sile postavile Teheranu za prihvatanje sporazuma kojim bi mogao biti okončan spor u vezi s nuklearnim aktivnostima ove države.

Iran neće odustati od nuklearnog programa, izjavio je ajatolah Ali Hamneji, jedan od vrhovnih lidera zemlje, samo nekoliko dana pre isteka roka koje su svetske sile postavile Teheranu za prihvatanje sporazuma kojim bi mogao biti okončan spor u vezi s nuklearnim aktivnostima ove države. Hamneji, čija je reč uvek poslednja kada se raspravlja o ključnim pitanjima Irana, istakao je da Teheran nije raspoložen za kompromis uprkos pretnjama da će mu biti uvedene nove sankcije ili da će ga napasti SAD ili Izrael.
Zvaničnici EU izjavili su da će Iranu biti uvedene nove zabrane ukoliko ne odustane od nuklearnih aktivnosti. „Zapad zna da Iran koristi nuklearnu energiju za proizvodnju električne, ali to pokušava da spreči jer je svestan moći koju naša zemlja ima zahvaljujuči nuklearnim aktivnostima“, izjavio je on, „Iran ne obraća pažnju na to, te će nastaviti razvoj nuklearnog programa. Ukoliko bismo ustuknuli jedan korak pred arogantnim silama, one bi načinile korak napred“, dodao je on. „Ideja da bi bilo kakvo povlačenje ili odstupanje od ispravnih stavova promenilo politiku arogantnih svetskih sila prema Iranu potpuno je pogrešna i neosnovana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari