Dvojica navijača Zoran M. (31) i Nikola M. (27) iz Beograda uhapšeni su nakon subotnjeg policijskog pretresa 35 stanova u glavnom gradu. Oni su kao pripadnici „određenih ekstremnih navijačkih grupa“ osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju, držanje i promet droge.

Iz MUP je saopšteno da je Nikola M. osumnjičen i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i da su obojica povratnici u izvršenju ovih krivičnih dela. Istovremeno, protiv četiri osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku, a protiv pet je predat zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Policija je tokom akcije pronašla određenu količinu oružja, municije, narkotika, baklji, veći broj metalnih bejzbol palica i fantomki.

Kako je istakao ministar unutra unutrašnjih poslova Ivica Dačića, pretres stanova u Beogradu i hapšenje dvojice navijača deo je šire akcije protiv nasilja i huligana, koja nema veze sa navijačima.

– U koordinaciji sa tužilaštvom i istražnim sudijama, raniji dogovor u Savetu za nacionalnu bezbednost je da se pokrene šira akcija protiv nasilja i huligana. Ovo nema nikakve veze sa navijačima, već je reč o borbi da se kriminal iskoreni – rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, privedene su i osobe u čijim su stanovima nađeni oružje bez dozvole, droga i eksploziv, i protiv njih će biti pokrenute prekršajne i krivične prijave. Dačić je naveo da je policija radila i veče uoči dočeka Nove godine kada je uhapšeno dvoje osumnjičenih, a u međuvremenu je uhapšeno još dvoje osumnjičenih za krijumčarenje droge iz Holandije redovnom autobuskom linijom Laste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari