Haradinaj: Ukidanje suda bilo bi pravedno 1Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je tokom posete Albaniji da bi ukidanje specijalnog suda bilo pravedno, javljaju prištinski mediji.

Moja stranka je glasala protiv formiranja tog suda i mi smo i dalje protiv toga, jer smatramo da je to nepravedno prema Kosovu, ali Kosovo je prihvatilo tu obavezu i ona će biti poštovana, rekao je Haradinaj.

Svet bi na Kosovo gledao kao na neuspelu državu koja odbacuje vladavinu prava ukoliko se ukine zakon o formiranje specijalnog suda, piše danas prištinski dnevnik Koha.

Cenu povlačenja tog zakona če platiti kosovski politički lideri koji su pokrenuli inicijativu za ukidanje suda, piše dnevnik pozivajući se na neimenovane izvore dodajući da su političari u Prištini upozoreni o mogućim ozbiljnim posledicama ukoliko insistiraju na ukidanju suda.

Neimenovani savetnik kosovskog premijera izjavio je dnevniku da Ramuš Haradinaj nije promenio svoj javni stav o sudu ni posle sastanka sa zvaničnicima ministarstva spoljnih poslova Nemačke i Francuske, koji su u Prištinu došli ove nedelje samo da prenesu zabrinutost Pariza i Berlina i upozore na posledice inicijative za ukidanje suda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari