Legendarni nemački teniser Tomi Has još jednom je dokazao da ni u 31. godini nije za „staro gvožđe“ i osvojio je prestižni ATP turnir u Haleu, pobedivši najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 7:6, 6:1). Nemac je prilično lako savladao devet godina mlađeg Đokovića za 132 minuta igre.

Has je pred domaćom publikom napravio veliko iznenađenje već u polufinalu, pobedivši zemljaka Kolšajbera, koji je takođe mnogo mlađi i u boljoj formi od Tomija. U finalnom meču je nošen podrškom sa tribina, odlično započeo duel i gotovo besprekorno servirao. U osmom gemu iskoristio je drugu brejk šansu i napravio prevagu u prvom setu. Nakon toga Đoković je pokušao da uzvrati, ali je trud ostao uzaludan, pa je Has posle 37 minuta imao prednost od 1:0 u setovima.

Posle velike borbe u drugom setu, teniseri su ovaj period igre odlučili tek u taj-breku. Đoković je brzo poveo sa 1:4, Has je uspeo da se približi (5:4), ali je srpski as zatim uspešno završio posao i stigao do izjednačenja u setovima.

U trećem setu Novaka Đokovića nije bilo nigde. Miljenik publike u Haleu praktično je rešio pitanje pobednika za svega 15 minuta, tri puta oduzevši servis našem teniseru. Đoković je u trećem setu imao četiri brejk šanse, ali nijednu nije iskoristio.

Tomi Has je pobedom u Haleu zaradio 115.150 evra i 250 ATP bodova, dok će Đoković morati da se zadovolji sa „skromnih“ 62.250 evra i 150 bodova.

Tipsarević blistao protiv Matjea

Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolu turnira u engleskom gradu Istbornu, pošto je na startu turnira savladao trećeg nosioca Pol-Anrija Matjea – 2:0 (6:4, 6:2). Srpski teniser igrao je veoma dobro, a u prvom setu imao je čak 12 brejk lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari