Haški pritvorenik Hisni Gucati posetio majku u bolnici na Kosovu 1Hisni Gucati EPA-EFE/PIROSCHKA VAN DE WOUW / POOL

Hisni Gucati, predsednik Udruženja ratnih veterana OVK, koji je nedavno osuđen prvostepenom presudom pred Specijalizovanim većima Kosova u Hagu na četiri i po godine zatvora, posetio je posetio je juče Kosovo.

Naime, on je kao pritvorenik ovog suda u Hagu, a uz podršku Euleksa i Kosovske policije, obišao majku u bolnici u Prištini, navode kosovski mediji.

Na sajtu Specijalizovanih veća Kosova u Hagu se navodi da je on istog dana, dakle juče, vraćen u pritvorsku jedinicu ovog suda.

Odluku da se sastane sa užom porodicom doneo je “zbog uverljivih humanitarnih razloga” panel Apelacionog suda Specijalizovanih veća Kosova.

Podsetimo, lideri Udruženja ratnih veterana OVK, Gucati i Nasim Haradinaj, osuđeni su 18 maja prvostepenom presudom na četiri i po godine zatvora zbog toga što su na tri konferencije za medije ovog Udruženja, od 7. do 25. septembra 2020. godine, objavili poverljive dokumente Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova, uključujući i identitet na stotine zaštićenih svedoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari