Havarija na vodovodu u Aleksincu privremeno sanirana, voda stiže do stanovnika 1

Radnici aleksinačkog vodovoda uspeli su da tokom jučerašnjeg popodneva privremeno saniraju havariju na magistralnom cevovodu i voda je tokom noći počela da stiže do stanovnika Aleksinca, rekao je predsednik te opštine Dalibor Radičević za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, voda još nije stigla do svih potrošača, ali dobiće je u toku dana.

Zbog havarije na cevovodu stanovnici Aleksinca i okolnih sela, njih oko 30.000, bili su bez vode od subote, 3. avgusta.

„Voda nije za piće, ali može da se koristi za sve ostale namene. Moći će da se pije nakon što Institut za javno zdravlje u Nišu tri puta uzme uzorke i potvrdi njenu ispravnost“, objasnio je Radičević.

On je kazao da je pukotina na magistralnom cevovodu koja se pojavila u selu Sukovu privremeno sanirana ojačavanjem spojnice koja je napravljena u jednoj aleksinačkoj firmi.

Originalna spojnica, dodao je, trebalo bi da stigne za 12 do 15 dana, a prilikom njenog postavljanja neće biti nestašice vode, jer će je imati dovoljno u bazenima iz kojih se stanovnici snabdevaju.

Radičević je rekao da će se žitelji Aleksinca i dalje snabdevati vodom za piće iz pet cisterni koje kruže, a u toku dana stići će i 10 cisterni koje će stajati na različitim lokacijama.

Krizni štab Opštine Aleksinac je juče proglasio vanrednu situaciju zbog nestašice vode uzrokovane havarijom na cevovodu koji vodu vodi od Bovanskog jezera do fabrike vode „Bresje“.

Prema Radičevićevim rečima, vanredna situacija biće i dalje na snazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari