a, ali da će u predizbornoj kampanji, vjerovatno, biti političkih nadmudrivanja „kako bi se neko pokazao većim ili manjim Hrvatom“.
– U okviru ustavnih promjena HDZ BIH je ponudio model četiri federalne jedinice i Sarajevo kao posebno uređenu cjelinu. Mislim da je to pravi put za apsolutnu jednakopravnost koju danas po Ustavu BIH Hrvati nemaju, rekao je Čović.

a, ali da će u predizbornoj kampanji, vjerovatno, biti političkih nadmudrivanja „kako bi se neko pokazao većim ili manjim Hrvatom“.
– U okviru ustavnih promjena HDZ BIH je ponudio model četiri federalne jedinice i Sarajevo kao posebno uređenu cjelinu. Mislim da je to pravi put za apsolutnu jednakopravnost koju danas po Ustavu BIH Hrvati nemaju, rekao je Čović. On je dodao da je najbitnije to što su, ne samo predstavnici hrvatskog naroda nego i ostalih naroda, kao i međunarodne zajednice, saglasni da BIH sa ovakvim ustavom ne može ući u Evropsku uniju.
Čović je poručio da će HDZ BIH do narednih opštih izbora 2010. godine učiniti sve da BIH dobije novi ustav. Odgovarajući na pitanje može li BIH biti uređena kao građanska država, Čović je rekao da to sigurno ne može biti, ne samo zbog svoje istorije, nego i ambijenta u državi i regionu.
– BIH mora naći model i mjeru između kolektivnog, nacionalnog i građanskog, a koncept čisto građanske države apsolutno je nezamisliv i nemoguć, rekao je predsjednik HDZ-a BIH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari