Delići sekunde delili su košarkaše Hemofarma od finalne runde kvalifikacija za prolazak u grupnu fazu Evrolige. Najbolji igrač nemačke ekipe Džulius Dženkins dokazao je zbog čeka košarka spada u red najzanimljivijih kolektivnih sportova. Podesivši brzinu izbačaja lopte za tri poena sa sekundama na semaforu, Amerikanac je uz zvuk sirene pogodio presudan koš kojim je Alba u konačnom zbiru iz dvomeča sa Hemofarmom izborila finalni dvomeč sa ekipom Šarlroa.

Hemofarm – Alba 78:73 (21:23, 16:17, 18:13, 23:20)

Hala: Milenijum. Gledalaca: 2 800. Sudije: Hristodulu (GRE), Perea (ESP), Obradović (B i H).

Hemofarm: Pavković 9, Božović 6, Abdul Hamid 5, Krstović 3, Šutalo 5, Mačvan 15, Savović 11, Borisov, Knežević, Džordan 16, Maraš 2, Anđušić 6.

Alba: Prajs 2, Dženkins 22, Femerling 8, Marinović 9, Alen 12, Šefert, Dragićević 5, Mekelroj 11, Štajger, Idbihi 4, Tejlor.

 

Pirova pobeda „narandžastih“ 78:73, slaba je uteha za izabranike Željka Lukajića, koji su četiri sekunde pre kraja imali kapitalnu prednost od osam poena (u prvom meču Hemofarm je poražen šest razlike), ali su je prokockali smušenim reakcijama najpre Milana Mačvana, koji je promašio poslednja, tačnije ključna slobodna bacanja desetak sekundi pre kraja meča, a zatim i Milivoja Božovića, koji je na neshvatlljiv način, četiri sekunde do isteka utakmice, ispustio već uhvaćenu loptu. Nenamerno, njih dvojica su praktično vratili rivala iz „kome“, a iskusni Dženkins znao je da na najsuroviji način rasprši snove Hemofarmu, tako da će srpsku košarku u Evroligi ove sezone predstavljati samo Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari