Košarkaši Hemofarma pobedili su francuski Le Man 88:76 i tako tek u četvrtom kolu Evrokupa zabeležili prvi trijumf u Grupi B. Crvena zvezda je nasuprot tima iz Vršca, prvi put izgubila u grupi F i to na gostovanju od Šolea, rezultatom 79:70.

Hemofarm je kao i na prethodnim mečevima sjajno igrao u prvih 20 minuta kada je stekao 14 poena prednosti (51:37), a u nastavku je i pored povećanja vođstva na plus 20, u poslednjih nekoliko minuta ugrozio pobedu dozvolivši rivalu da smanji zaostatak na osam poena. Najefikasniji kod „farmaceuta“ bio je Krstović sa 16 poena, dok je Stivenson imao 13 uz sedam skokova. Na tabeli Grupe B sada su se Hemofarm i Le Man izjednačili (po jedna pobeda i po tri poraza), s tim što Vrščani imaju bolji međusobni skor. Na liderskoj poziciji je i dalje Valensija koja je ostvarila novu pobedu nad Trijumfom.

Francuski tim Šole, imao je rezultatsku prednost tokom celog meča sa Crvenom zvezdom, a u timu pobednika posebno se istakao Amerikanac Sami Mehija koji je postigao čak 35 poena. Košarkašima Crvene zvezde je ovo prvi poraz u Evrokupu. U beogradskom timu najefikasniji je bio Elemdin Kikanović sa 22 poena, pored njega dvocifren broj poena je postigao još samo Vuk Radivojević, koji je pored 10 poena, zabeležio i četiri skoka i pet asistencija. U drugom meču F grupe Beneton je ubedljivo savlado Dinamo iz Moskve i izjednačio se sa Zvezdom na tabeli, ali crveno-beli sa Italijanima imaju bolji međusobni skor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari