Košarkaši Hemofarma potvrdili su u subotu da su u dobroj formi pobedom nad ekipom Zagreba u 20. kolu Jadranske lige (86:71). Rutinskim trijumfom, protiv tima koji se u poslednje dve nedelje pojačao iskusnim bekovima u liku Vladimira Krstića i Damira Mulaomerovića, Vrščani su napravili odličnu uvertiru pred sutrašnje gostovanje španskoj Pamesi u drugom kolu druge faze Evrokupa.

Marton Bader je već u drugom nastupu u narandžastom dresu potvrdio da će biti odlična zamena za povređenog Vladana Vukosavljevića, a trener Stevan Karadžić može da bude izuzetno zadovoljan učinkom bekovske linije Joksimović, Pavković, Marković koja je bila najzaslužnija za pobedu protiv ekipe iz prestonice Hrvatske.

Vojvodina, koju je prvi put sa klupe vodio Vlade Đurović, poražena je u subotu na gostovanju Splitu (94:90). Ipak, sigurno je da u narednih nekoliko utakmica treba očekivati da tim iz Novog Sada predvođen novim trenerom i nekadašnjim tandemom Partizana Borovnjak- Kamings pobegne sa začelja tabela regionalnog takmičenja.

Crvena zvezda je još u petak doživela težak poraz u Sarajevu od Bosne (80:67), čime je nastavljeno posrtanje kluba sa Malog Kalemegdana (pre toga izgubili od Pamese i Cibone).

Derbi 20. kola odigran je sinoć u Pioniru gde su se sastali lider Jadranske lige Partizan i FMP iz Železnika.

Rezultati

Rezultati 20. kola: Bosna – C. zvezda 80:67, Cibona – Olimpija 75:69, Split – Vojvodina 94:90, Helios – Budućnost 81:78, Krka – Zadar 62:78, Hemofarm – Zagreb 86:71, Partizan – FMP Železnik (sinoć)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari