Državna sekretarka SAD Hilari Klinton najavila je u intervjuu za En-Bi-Si da će se posle isteka predsedničkog mandata Baraka Obame 2012. povući s političke scene i vratiti privatnom životu. Ona je naglasila da je došlo vreme da se drugi bave politikom, ali nije želela da kaže čime će se baviti posle povlačenja.


– Ljudi će morati da sačekaju i vide čime ću se baviti, ali na listi mojih prioriteta su pisanje i držanje predavanja – rekla je Klintonova. Američka državna sekretarka je bila prva dama SAD od 1993. do 2001, odnosno tokom dva mandata njenog supruga Bila.

Klintonova je 2000. postala prva žena senator države Njujork, a šest godina kasnije ponovo je izabrana na tu funkciju. Tokom 2008. pokušala je da osvoji nominaciju za demokratskog predsedničkog kandidata, ali je izgubila od Baraka Obame. Iz tog perioda poznata je njena priča da se 1996. suočila sa snajperskom vatrom na aerodromu u Tuzli, što su kasnije osporili novinari koji su je pratili. Kada su se pojavili dokazi koji su bili suprotni njenoj verziji priče, Klintonova je priznala da joj se „omaklo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari