Himna nije intonirana u školama na jugu gde se nastava odvija na albanskom jeziku

Mustafa: Ministrova naredba je nezakonita

Ostavite komentar


  1. Svim direktorima gde nije bilo himne smanjiti platu na pola. A ako ne pomogne, smeniti.
    Država mora uvesti red u škole.
    Roditelje koji podstiču decu na oportunizam državi, kazniti sudski.
    Mora se ponavljati postupak sa himbom, tamo gde nije sproveden, sve dotle dok sva deca ne nauče himnu napamet i da je pevaju.
    Svaki put kad ne uspe, kazne po džepu direktore, nastavnike i roditelje

  2. Za mnogo manje stvari Albanci po Kosovu hapse Srbe i naplacuju kazne, vreme je i da se Albanci upoznaju sa tom i takvom praksom a kome se ne svidja, siroko mu polje.

  3. Jug Srbije nije deo Srbije? Zbog cega je dozvoljeno nepostovanje himne i drzave u kojoj zive? Zive u Srbiji i ne bi smeli da imaju problem sa intoniranjem srpske himne.

  4. Zanima me koji izvor je korišćen u pretposlednjem pasusu, obzirom da prema zvaničnim podacima popisa iz 2002. godine, Srbi čine više od 9% stanovništva opštine, odnosno 8,5% stanovnika grada/naselja Preševa.

  5. Zasto nema kaznjavanja? Na Kosovu, u Bosni, u Hrvatskoj hapse Srbe za neposlusnost, a u nasoj zemlji javasluk. Nema nikakvog pritiska. Verovatno himne nije bilo ni u Pazaru.

  6. Evo dokaza da nemamo drzavu.Jug Srbije,Novi Pazar i jos neka mesta ignorisu naredbu ministra.Svi znamo da vlast nezna gde je drzavna granica(samim tim nema teritoriju) a sada ni naredbe organa drzave se ne postuju.Jasno je gde smo i sta smo .Nula od drzave zbog ovakve vlasti.

  7. Ne postoji zakon koji precizira da se na pocetku skolske godine u skolama izvodi himna rep Srbije.poz za ministra

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.