Hitler i Gebels, meta na grudima, Ana: Koje su karikature Predraga Koraksića Koraksa najviše uznemirile vlast?

Ostavite komentar


  1. U BBC radiju, prvi direktor koji je insistirao da spikeri i voditelji dolaze na posao u odelima i sa kravatama, iako ih slušaoci ne vide, podsećao je zaposlene: „Ironija, to je ono što se na radiju ne čuje.“ Mi smo otišli korak dalje, kod nas se ironija i ne vidi. Da me Corax nacrta kao dvorsku budalu, znao bih da me smatra genijem, logično, zar ne?

  2. Svaka karikatura je pogodila u centar onoga kome je namenjena zato tako i reaguju.
    Hvala gospodinu Koraksu što nam je ovim ogadio sndvič

  3. Koraks, svaka čast! Zbog vaših fantastičnih karikatura vladajućeg režima, svaki dan pregledam Danas da nas nasmejete sa vašim realnim humorom!

  4. Ipak,treba imati malo obraza.Hitler i Hrvati su mu pobili celu familiju.Nadam se da Koraks to nije znao,ako je znao treba da nauci.Na sudu,naravno.Zaista teska uvreda,a i vi kao redakcija ste trebali da znate taj podatak.I da mu skrenete paznju.To nije umetnost,to je ponovno ubijanje nevinog srpskog naroda.

  5. Koraks je genije,Draža isto.
    Šupljoglavcima treba mentor da razumeju te stvari.

  6. Razumem sta je irinija, sarkazam, crni humor ali sa ovo sa karikaturama je otislo predaleko. Granici se sa bizarnoscu

  7. Нико не спори сатиру, споран је простаклук. А на тај начин се следбеници не призивају.

  8. Koraks,smeo si ,poživi ti nama još dugo da bi imvideo leđa,srećno sa karikaturama za pravdu i bolje sutra!

  9. Slažem se sa gospodinom Koraksićem. da su njegove karikature suviše blage, u poređenju sa onim što ovom narodu rade Vučić & Co. Oni ubijaju ljude, melju ih u mašinama za meso, proganjaju novinare i političke protivnike, pozivajući ludake na likvidaciju neistomišljenika a Koraksić se bori perom, koje je očigledno oštrije od mača.

  10. Ova bratija sa silnim diplomama i kursevima iz inozemstva(jelte)treba ustvari da plati Koraksu a ne da ga kude jer ih je maksimalno ulepsao.Vucic to sam priznaje-Da nikad lepsi nije ispao na naslovnoj strani “Danasa“.Dok je Martinovic u narucju Gebelsa pravi lepotan.Lepsi je od Hitlera i Orica zajedno.Kad se nasljokao ovog Gebelsovog mleka izrastao je u “ljudeskaru“ i napravio mu svih sestoro dece…..aferim.

  11. Da nam dugo poživi Corax. Ako se neko bude pitao za 100 godina u kom smo to vremenu živeli, dovoljno je da prelista karikature.A ovima što je „prostakluk“, uključte Pink i Happy i uživajte u naučno obrazovnom programu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.