"Hitna ostavka Martinovića zbog fašističkih izjava": Reakcije građana na uvrede upućene ljudima bez dece 1Aleksandar Martinović Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

“U normalnoj državi, nakon ovakvih izjava, ministar se momentalno razrešava. Doduše, u normalnoj državi ovakav čovek i ne može da postane ministar”, samo je jedan od stotine komentara na društvenim mrežama, u kojima građani izazivaju zgroženost i gađenje na sramne izjave Aleksandra Martinovića, ministra državne uprave i lokalne samouprave, kojima je uvredio sve koji nemaju decu.

Martinović je juče u Skupštini Srbije prozivao opozicione poslanike koji nemaju decu, ističući da on „hrani troje“ a da neki drugi hrane pse i mačke. Zbog burne reakcije sa sednice je udaljen Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje“, rekao je Martinović obraćajući se poslanicima opozicije.

“Postoje slučajevi kada izvinjenje ne može da se prihvati. Ovo je takav slučaj”, naveo je jedan od korisnika Tvitera, dok su drugi takođe izražavali zgražavanje, ali i činjenicu da ih je Martinovićeva izjava povredila.

“To što nemam decu ne čini me manje čovekom od onih koji ih imaju. Vredno radim, plaćam porez, nikome ništa ne dugujem i nikada ništa nisam dobila od države. Kad mogu, pomognem, kad ne mogu, ne smetam.
Uradiću sve što je do mene da više nikada niko ne bude povređen kao ja danas”.

Natan Albahari, poslanik Pokreta slobodnih građana, takođe se oglasio na Tviteru:

“Ostao sam bez reči od današnjeg nastupa ministra Martinovića. Prebrojavanje ko od poslanika opozicije ima decu i da li je u braku, da li mogu da brinu o deci i porodici nije ništa drugo nego fašizam. Ovo nije čak ni za ostavku, ovo je za momentalno izbacivanje iz Vlade”.

Svoj sud izneo je i Vladan Slavković iz Lokalnog fronta Kraljevo:

“Pokušavao sam da imam dete u par navrata. Nije to išlo. Ok. Dešava se. Vremenom sam stekao dve „kćeri“. Nisu moje, ali iz milion razloga sam prihvatio ulogu „oca“. Vozim svoj film i ne krivim nikog. Svako ima svoje muke. Ali. Martinoviću, ti si moj”.

Korisnici Tvitera pokrenuli su i akciju da svi koji nemaju decu pojedinačno tuže Martinovića, a pozivu su se pridružili i oni koji ih imaju.

Sramnu Martinovićevu izjavu osudili su brojni poslanici opozicionih partija, dok se vladajuća Srpska napredna stranka nije oglašavala o nedopustivom istupu svog člana i ministra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari