Građani Pirota duguju oko 25 miliona dinara za utrošenu vodu i usluge kanalizacije – izjavio je Zoran Nikolić, direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija u Pirotu. Prema njegovim rečima, mnoge zgrade duguju po 300.000 ili 400.000 dinara , tako da će ovo preduzeće u naplati biti mnogo odlučnije.

Građani Pirota duguju oko 25 miliona dinara za utrošenu vodu i usluge kanalizacije – izjavio je Zoran Nikolić, direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija u Pirotu. Prema njegovim rečima, mnoge zgrade duguju po 300.000 ili 400.000 dinara , tako da će ovo preduzeće u naplati biti mnogo odlučnije. On je najavio da će narednih dana svi dobiti opomene, a da posle toga neredovne platiše mogu da očekuju isključenja iz vodovodne mreže. Prema njegovim rečima, Pirot je jedan od retkih gradova u Srbiji sa redovnim vodosnabdevanjem i ispravnom vodom za piće.

Predstavnici Arlja su ponovo zahtevali da se inovira postojeća studija izvodljivosti i uticaj buduće akumulacije na kompletan ekosistem reke Rzava, poručivši da bi odgovore na te dileme trebalo da ponude isključivo stručnjaci za tu oblast.
Od 29. avgusta, nakon što je pala kiša, stanje u sistemu Rzav nešto je bolje u odnosu na prvu polovinu avgusta.
Kako je za Danas rekao Ljubo Lazović, diretor JP Rzav, protok vode je 450 litara u sekundi, dok je za normalno snabdevanje svih pet opština potrebno 600 litara u sekindi. U tim opštinama i dalje su na snazi restrikcije, a Lazović poručuje da je štednja vode najefikasnija mera, te da bi opštine, koje imaju mogućnosti, trebalo da koriste lokalna izvorišta.
Veliki problemi u vodosnabdevanju pet opština Zlatiborskog i Moravičkog okruga i ove godine su uzrokovani dugotrajnom sušom i niskim vodostajem Rzava. Zbog toga su polovinom avgusta uvedene restrikcije u potrošnji, potom je proglašeno stanje elementarne nepogode, a vojska i policija su obezbedile cisterne sa vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari