Zaposleni u preduzeću „Hleb“ danas stupaju u štrajk, a zbog poštovanja minimuma procesa rada, hleb će biti isporučen samo vrtićima i bolnicama.


– Dnevno proizvedemo oko 19.000 vekni hleba. Zbog štrajka će trpeti marketi, a možda i bolnice i vrtići čiji smo dobavljači. Pošto štrajk počinje u 11 časova, mi ćemo danas posao uraditi, ali je sutra već pod znakom pitanja – kaže predsednik Samostalnog sindikata u tom preduzeću Milan Ljubanović, napominjući da su tražili od direktora Zorana Jaćimovića da im dostavi plan za minimum procesa rada, ali da on to nije učinio.

Direktor „Hleba“ Zoran Jaćimović ranije je izjavio da su najveći krivci za situaciju u ovom preduzeću, pored nelojalne konkurencije i dužnici, a da im najviše duguju budžetske ustanove, među kojima je i PU „Radosno detinjstvo“. Radnici traže da im se isplate putni troškovi koji nisu uplaćeni tri godine, kao i zarade koje su poslednji put dobili u junu. Tvrde da je jedan od razloga za štrajk i pretnja da će firma za 90 dana otići u stečaj.

„Hleb“ je privatizovan pre 12 godina, a u firmi gde je nekada radilo 750 ljudi i koja je hleb prodavala u čitavoj Vojvodini, danas je zaposleno svega 130 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari