"Hoće li i njima ministar ispostaviti račune”: Aris Movsesijan o izjavi Zlatibora Lončara 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Narodu nisu potrebni računi za medicinske usluge da bi znao koliko ih koštaju liste čekanja i prinudno lečenje kod privatnika, zbog nesposobnosti ministra zdravstva i njegovih saradnika da im obezbede unapred plaćenu zdravstvenu zaštitu, ocenio je danas potpredsednik Pokreta slobodnih građana Aris Movsesijan.

On je, reagujući na izjavu ministra Lončara da pacijentima u državnim zdravstvenim institucijama treba izdavati račune, da bi videli koliko koštaju njihove usluge, naglasio da „svi zaposleni građani plaćaju zdravstveno osiguranje svakog meseca, a svi građani imaju pravo na zdravstvenu zaštitu“ i da bi jedan ministar zdravlja to morao da zna.

„Godinama insistiram na temeljnoj reformi zdravstva, na uključivanju privatnog sektora u sistem zdravstvenog osiguranja. To zahteva debatu u društvu, od koje beže ministar Lončar i njegovi politički saborci jer nemaju argumente niti ozbiljne planove“, naveo je Movsesijan u pisanoj izjavi.

On je ocenio da polovinu zdravstvenih ustanova u Srbiji „vode direktori u v.d. statusu, postavljeni po političkoj osnovi“.

„Hoće li i njima ministar ispostaviti račune”, upitao se potpredsednik PSG.

On je od ministra Lončara zatražio da „položi račun o neverovatnom broju umrlih od posledica kovida, o netransparentnoj nabavci respiratora, o zabrani zapošljavanja doktora i zdravstvenih radnika i o neuspešnoj proizvodnji vakcina u propalom ‘Torlaku'“.

Pokret slobodnih građana nastaviće borbu za bolju Srbiju, za državu u kojoj će se primarnom zdravstvu vratiti najvažnija uloga poručio je Movsesijan

On je ponovio da „svi građani Srbije plaćaju zdravstveno osiguranje svakog meseca“, ocenivši da „očigledno ni posle toliko godina ministrovanja Lončar ne razume šta znači reč ‘osiguranje'“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari