Policija oduzela fotografije kosovske umetnice

Ostavite komentar


  1. Sve dok na vlasti u Srbiji budu Šešeljevi učenici, ne može biti civilizacijskog pomaka u Srbiji !

    1. Ovde se ne radi o Šešelju ili sam ja loše shvatio? Verovatno Vam je Šešelj opsesija , neostvarena želja ili, možda noćna mora, ako ga pominjete i u vezi teme, koja sa njim nema ama baš nikakve veze. Albanski „umetnici“?! Mislim, šta reći, a ne povratiti.

  2. Cekaj, a ona blokada Srba koji su hteli da posete svoju crkvu, kamenovanje i povredjivanje ljudi od kojih je jedan teze povredjen nije sramota za „drzavu kosova“? To se desilo pre dan, dva, ali se ne secam da je Hodzaj reagovao? Da li je Srbija pretila reciprocitetom zbog razbijenih glava Srba? Tako da bi Hodzaj mogao da preskoci ovo pateticno glumatanje i jeftin marketing.

  3. Wau, kakva „umetnost“, fotografija na kojoj se pletu albanska i „kosovarska“ zastava, a na drugoj nekakvi naci stihovi o krvi, neprastanju.. To je ta „mlada umetnicka scena“? Po svemu je bliza „umetnosti“ kako je vide srbske patriJote, sa tom razlikom da se njima ne organizuje nastup ni u Pristini ni u Tiranu niti bi neko imao obraza da takvu „umetnost“ reklamira kao „zblizavanje naroda“

  4. Juce su napadnuti Srbi zato sto su isli da posete svoju, porusenu crkvu. Albanci su ih kamenovali, vredjali, sprecavali da posete crkvu, jedan Srbin je teze ranjen medjutim tu vest ste jako brzo maknuli ali zato ovo sa oduzimanjem tri forografije koje veze nemaju sa umetnoscu nego sa prizemnim nacionalizmom, e, to ima da eksploatisete do maksimuma. Vrhunsko i profesionalno novinarstvo. Bravo.

  5. Sama manifestacija „Mir dita – dobar dan“ je osmišljena tako da preko mladih umetnika i njihovih dela doprinese pomirenju, ali, od samog početka je npr. izložbom sa slikama u pop-art maniru čuvenog UQK teroriste Adema Jašarija kao i izložbe Biljne Cicarević sa skaradnim slikama nje i njenog ljubavnika anarholiberaliste (poznatom po paljenju grčke ambasade i organizovane štrajkova studenata BU) Ratibora Trivanca u kojim se ismeva SPC, je korišćena za dokazivanje „Najmlađe evropske države“ i blaćenje Srbije i Srba na KiM.

  6. И треба да им одузме! Они хапсе и гађају камењем Србе који само оду да обиђу порушене своје куће, а они би да нам набијају на нос злочиначку ОВК?

  7. Bio sam siguran da niko ne moze da nadmasi Vulina, ali Hodzaj me je demantovao.

  8. Policija je odgovarala na pravi način i sprečila provokacije Albanaca u Beogradu. Svaka slika sa obeležjima OVK treba biti oduzeta.

    1. Устав Републике Србије, члан 50.: „У Републици Србији нема цензуре.“

  9. Ako su ove zaplenjene fotografije umetnost onda je i onaj voz sa fotografijama srpskih manastira isto umetnost. Koliko se secam Albanci su poslali specijalce da zaustave taj voz a sada se nesto bune? Smesni su kao bioskop.

  10. Ne bih da ulazim u sitna crevca, što reče pesnik, ali da je Enver Hodžaj rekao da Kosovo ne priprema recipročne mere; njegova izjava bi imala težinu.
    Ovako .
    Mnogo ste isti.

  11. Ne postoje reči kojima bih mogao opisati ovo. Kulturna dekontaminacija, baš ironičan naziv. Saradnja, među ljudski odnosi, liberali koji čuvaju zemlju od ekstremista. Začudo, ne videh da nose uniforme sa vojnom ili policijskom oznakom. Ali više od svega, ko je uopšte odobrio ovaj festival i od koga je potekla ideja za tako nešto. Zahvalnost redakciji Danasa ako mi objavi komentar.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.