Prvi četvrtfinalni parovi sastaju se danas u drugoj nokaut fazi Svetskog prvenstva u Južnoj Africi i odlučivaće o tome ko će nastaviti borbu za pehar na Mundijalu. Na stadionu Nelson Mandela Bej u Port Elizabetu sastaće se Holandija i Brazil, a na Soker sitiju u Johanesburgu Urugvaj i Gana.

Posle kraće pauze, ljubitelje fudbala očekuje neizvesna završnica, a prvi meč je između favorita i pretendenata na prvo mesto Holandije i Brazila. Interesantno je to da je u prethodna tri meča između ove dve reprezentacije, pobednik uvek igrao u finalu. Imajući to u vidu, oba tima ulaze u ovaj duel sa velikim poštovanjem prema protivniku. Holandija je do ove faze takmičenja došla serijom pobeda, dok je Brazil jednom igrao nerešeno protiv Portugala u grupi. S obzirom da Dunga neće moći da računa na odličnog Elana zbog povrede, „karioke’’ će u ovom, do sada za njih najtežem meču predvoditi iskusni Robinjo. Kada je reč o njihovom rivalu, svetski mediji proteklih dana pišu o lošoj atmosferi i međusobnim sukobima među najboljim igračima koje bi „lale’’ mogle da koštaju prolaska u polufinale. Iako su do sada igrali besprekorno, čvrsto i ofanzivno, ne treba zaboraviti da je i Brazil pokazao prilično dobru, tečnu i njima prepoznatljivu igru što obećava više nego zanimljivo četvrtfinale.

Opšta ocena je da se Urugvaj nalazi u izvesnoj prednosti u odnosu na Ganu. „Urusi“ su iskusniji sastav, dobro popunjen na svim mestima. Napad im je najbolji deo tima, dok u veznom redu poseduju radilice poput Fernandesa. „Crne zvezde“ ih mogu iznenaditi, pre svega, agresivnom igrom na sredini terena. Rajevac ima izuzetno brze i tehnički nadarene fudbalere koji su sposobni da po bokovima naprave višak čime bi umnogome olakšali posao Gijanu. U svakom slučaju, jedan potez mogao bi da odluči polufinalistu. Urugvaj želi da ponovi uspeh od pre dve decenije, dok Gana najlepše stranice u fudbalskoj istoriji upravo piše u Južnoj Africi.

Doktorka Marijana leči fudbalere Gane

Pred svoj četvrtfinalni meč, reprezentacija Gane ima velike probleme jer ima čak pet povređenih prvotimaca. Srpski stručnjak na klupi Gane Milovan Rajevac, zbog toga je bio prinuđen da pomoć zatraži od srpske doktorke Marijane Kovačević, koja je postala poznata po odličnim rezultatima koje je postigla u lečenju sportista kao što su Robin Van Persi, Ben Ajun i Fabio Aurelio praktikovanjem alternativne medicine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari