U Žagubici su počele pripreme za održavanje Sabora narodnog stvaralaštva „Vrela Homolja“, zakazanog za 28. i 29. jun, na kojem se očekuje preko 10.000 posetilaca. Na ovoj turističko-privrednoj manifestaciji, koju organizuju Kulturno-prosvetna zajednica i Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, održaće se Smotra muzičko-kulturnog stvaralaštva „Homoljsko poselo“, uz prodajnu izložbu čuvenog homoljskog meda, sira, rakije, pastrmke i lekovitog bilja.

Na platou pored vrela Mlave nastupiće folklorne i pevačke grupe gostujućih kulturno-umetničkih društava, uz održavanje sajma meda i pčelarstva. Centralni program manifestacije, koja se organizuje po trinaesti put, biće „Zlatne ruke Homolja“, sa izložbom starih zanata i ručnih radova i nadmetanjima u spravljanju tradicionalnih jela homoljskog podneblja.

Za vreme trajanja manifestacije, u galeriji ULUH-a radiće Međunarodna likovna kolonija „Homolje art“, sedma po redu, uz izložbu prošlogodišnjih radova. U dečjem vrtiću „Poletarac“ biće priređene „Igrarije dece Homolja“, sa zabavnim programom, predstavom i maskenbalom za najmlađe. Manifestacija će biti završena pevačkim saborom „Srpski poj od iskona“, koji će se održati u porti žagubičke crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari