Miloš Pokimica (19) iz Požarevca zadobio je teške telesne povrede kada se u utorok oko 19 časova u požarevačkoj ulici Lole Ribara svojim motorciklom, marke „Honda CBR 900, prosto zakucao u drvo pored puta, potvrdila je požarevačka policija.


Do ove saobraćajne nezgode došlo je tako što je vozilo marke „Ford eskort“, kojim je upravljao Vladimir Gligorijević (31) iz Požarevca, krećući se pomenutom ulicom u pravcu Vatrogosnog doma naglo skrenulo na levu stranu kolovoza, kako bi izbegao sudar sa vozilom nepoznate marke, koje se neoprezno uklučivalo u saobraćaj sa parkinga. Ford je tom prilikom svojim prednjim levim, središnjim delom zakačio, prosto gurnuo, motorcikl koji je pravilno i pravovremeno počeo da pretiče pomenuti automobil. Usled kontakta sa automobilom vozač motorcikla izgubio je kontrolu nad motorom i udario u drvo pored kolovoza. Motorciklista koji je imao kacigu na glavi njom je snažno udario u drvo.

Nakon nezgode gosti iz obližnjeg kafića „Stil“ kada su čuli tup udarac istrčali su na ulicu i ukazali pomoć teško povređenom motoristi.

Protiv vozača „forda“ Vladimira Gligorijevića policija je podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari