Gradski ženski hor „Barilili“ iz Požarevca dobio je još jedno priznanje izuzetnog kvaliteta, kojim već godinama prezentira i afirmiše naš grad širom sveta, pozivom za ućešće na koncertu u čuvenom Centru lepih umetnosti „Guarnerijus“ u Beogradu.

Pored Požarevljanki, vođenih dirigentskom palicom magistarke dirigovanja Katalin Tasić, na koncertu „Četiri godišnja doba i impresije iz Japana“ nastupiće pijanista Misaki Kato, tenor Takaši Nakamura. Ovaj izvanredni događaj, za koga već vlada veliko interesovanje rafinirane publike u metropoli, biće održan 14. septembra.

Nakon uspešnog koncerta koji je japanski tenor i dirigent Takaši Nakamura prošle godine održao u Guarneriusu, beogradska publika će imati novu priliku da ga čuje, ovoga puta zajedno sa višestruko nagrađivanom pijanistkinjom Misaki Kato, najavili su organizatori.

Na programu koncerta je japanska muzika za tenor i klavir, solo klavir, kao i ženski hor i klavir, koji je koponovan specijalno za „Barili“, a veliki deo kompozicija će doživeti svoju srpsku premijeru. Beogradska publika će imati prilike da čuje dela kompozitora Jamade (Yamada), Bekua (Bekku), Nakade, Nobutokia, Genda i drugih.

Povodom koncerta, u Centru lepih umetnosti Guarnerius, iste večeri će biti otvorena izložba japanskog stila slikanja „Svet Nihoga“ na kojoj će biti predstavljene grafike poznatih japanskih umetnika čija dela do sada nisu izlagana u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari