Požarevački ženski hor „Barili“, pod dirigentskom palicom mr. Katalin Tasić, nastupio je u sali „Ivo Andrić“ hotela „Metropol Palas“ na svečanom prijemu koji je povodom Nacionalnog praznika Mađarske priredio Njegova ekselencija ambasador Oskar Nikovic.

U prisustvu članova diplomatskog kora, uglednih ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života, među kojima je bio i Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Republike Srbije, intonirane su državne himne Mađarske i Srbije. U svom pozdravnom govoru na tečnom srpskom jeziku, ambasador Nikovic je naglasio značaj dobrosusedskih odnosa Srbije i Mađarske čemu je dokaz, kako je rekao, i izuzetan nastup požarevačkog hora, koji je na perfektnom mađarskom jeziku, bravurozno izveo i zahtevno delo „Pesma za igru“ istaknutog mađarskog kompozitora Zoltana Kodalja. Zaključivši da su čak i jezičke barijere savladane, ambasador Nikovic je srdačno zahvalio Katalin Tasić i članicama hora na izvanrednom nastupu koji je oduševio sve prisutne.

U razgovoru sa dirigentom Katalin Tasić, čestitke za nastup hora „Barili“ uputio je i predsednik Skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović rekavši da je impresioniran visokim profesionalnim nivoom Hora i da se nada da će ga uskoro ponovo slušati u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari